Φέιθ Κιπιέγκον: Δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ, σε μία εβδομάδα- Αυτή τη φορά στα 5.000 μ.

Φέιθ Κιπιέγκον: Δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ, σε μία εβδομάδα- Αυτή τη φορά στα 5.000 μ. Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ στα 1.500 μέτρα, η Φέιθ Κιπιέγκον έκανε μία ακόμη ιστορική κούρσα. Αυτή τη φορά έγινε η ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στα 5.000 μέτρα. Και μάλιστα, σε μια απόσταση που έτρεξε για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια. 

Η Φέιθ Κιπιέγκον τερμάτισε σε 14.05.20 στο Diamond League του Παρισιού, για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει η Λετεσένμπετ Γκίντεϊ με 14.06.62, στη Βαλένθια το 2020. Η 29χρονη Κενυάτισσα, δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 1.500 μ., έκανε σπριντ στην τελευταία στροφή, για να βελτιώσει το ρεκόρ σε μια απόσταση που έχει τρέξει μόλις δύο φορές από το 2015

«Δεν σκεφτόμουν το παγκόσμιο ρεκόρ, δεν ξέρω πώς το έκανα. Απλά συγκεντρώθηκα στο πράσινο φως, προσπάθησα να μείνω χαλαρή και να απολαύσω την κούρσα», δήλωσε η Φέιθ Κιπιέγκον, αναφερόμενη στο wavelight, που δείχνει στους αθλητές πόσο κοντά είναι στο ρεκόρ. 

«Όταν είδα ότι έκανα παγκόσμιο ρεκόρ, δεν εξεπλάγην. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Απλά ήθελα να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ, το παγκόσμιο δεν ήταν στα πλάνα μου», συμπλήρωσε η 29χρονη που έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ των 1.500 μ. και των 5.000 μέτρων.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ στο Diamond League του Παρισιού. Λίγο νωρίτερα, ο Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν είχε καταφέρει να καταρρίψει την καλύτερη επίδοση στα 2 μίλια, που «κρατούσε» 26 χρόνια, όταν τερμάτισε σε 7.54.10. 

Νικητής ο Τεντόγλου στο μήκος 

Στο Diamond League του Παρισιού ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο νικητής στο μήκος, με άλμα στα 8,13 μέτρα. 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 8,02 μ., προσγειώθηκε στα 8,12 μ. στην επόμενη προσπάθειά του. Το πέμπτο του άλμα ήταν και το καλύτερό του σήμερα, καθώς έφτασε στα 8,13 μέτρα. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ