Το έβδομο πρωτάθλημα καριέρας του κατέκτησε σήμερα ο Λιούις Χάμιλτον, που διαγράφει μια ιστορική πορεία στη Φόρμουλα 1.

 

Ο Βρετανός πιλότος πήρε στην Τουρκία τους βαθμούς που χρειαζόταν και στέφθηκε αυτομάτως πρωταθλητής. Αυτό είναι το έβδομο πρωτάθλημα του Χάμιλτον που ισοφάρισε το ρεκόρ του κορυφαίου Μίκαελ Σουμάχερ.

 

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και ο Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία, πήρε τους πολύτιμους βαθμούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τερμάτισε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες με Racing Point και τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari.

 

F1: Ο Λιούς Χάμιλτον πήρε το 7ο πρωτάθλημα και ισοφάρισε τον Σουμάχερ- «Το ονειρευόμουν όταν ήμουν μικρός»
GETTY IMAGES

 

«Αυτό είναι για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται αυτό που μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Μπορείτε κι εσείς! Δεν έχω λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ερχόμουν σε αυτή την ομάδα και το ταξίδι μας μέχρι τώρα ήταν απίστευτο. Νιώθω τόσο περήφανος», είπε ο σαρωτικός παγκόσμιος πρωταθλητής. 

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου. Το ονειρευόμασταν όταν ήμουν μικρός κι έβλεπα τα Grand Prix. Αυτό που κατάφερα ξεπερνά κι αυτά. Το μήνυμά μου είναι να ονειρεύεστε. Αλλά θα πρέπει να δουλεύετε σκληρά, να κυνηγάτε το όνειρό σας και να μην τα παρατάτε ποτέ ή να αμφιβάλλετε για τους εαυτούς σας».

 

F1: Ο Λιούς Χάμιλτον πήρε το 7ο πρωτάθλημα και ισοφάρισε τον Σουμάχερ- «Το ονειρευόμουν όταν ήμουν μικρός»
GETTY IMAGES