ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

European Super League: Αποχώρησαν και Ατλέτικο, Ίντερ- Mόνο τέσσερις ομάδες απομένουν

European Super League: Αποχώρησαν και Ατλέτικο, Ίντερ- Mόνο τέσσερις ομάδες απομένουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν μείνει πλέον στο φιλόδοξο πρότζεκτ ποδοσφαιρικής «ανταρσίας», για τη δημιουργία της European Super League, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις.

Μετά τις έξι αγγλικές ομάδες που ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν, πίσω έκαναν τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και η Ίντερ. Πλέον, θεωρείται θέμα χρόνου να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο και οι υπόλοιποι τέσσερις σύλλογοι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Γιουβέντους.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, παραδέχθηκε ότι πλέον το πρότζεκτ δεν μπορεί να προχωρήσει, μιλώντας μετά τις έξι πρώτες αποχωρήσεις, των αγγλικών ομάδων.

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι, προφανώς αυτό δεν ισχύει», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο της European Super League.



Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές ομάδες είχαν ενδιαφερθεί να ενταχθούν στην κλειστή λίγκα, προτού κάνουν πίσω οι αγγλικές ομάδες. «Δεν πρόκειται να πω πόσοι σύλλογοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου σε μόλις 24 ώρες ρωτώντας αν μπορούν να συμμετάσχουν. Ίσως είπαν ψέματα, αλλά επικοινώνησαν μαζί μου αρκετές ομάδες που με ρώτησαν αν μπορούν να ενταχθούν», δήλωσε ο Ανιέλι, ο οποίος είχε οριστεί αντιπρόεδρος της European Super League.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι Άγγλοι έκαναν πίσω λόγω της παρέμβασης του Μπόρις Τζόνσον- ο Βρετανός πρωθυπουργός απείλησε ότι θα ρίξει «νομοθετική βόμβα» για να σταματήσει το πρότζεκτ. Ο Ανιέλι επέμεινε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται αλλαγές και δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τον τρόπο που έγινε αυτή η προσπάθεια.

 

«Παραμένω πεπεισμένος για την ομορφιά του πρότζεκτ, θα δημιουργούσε την καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο» είπε, αλλά πρόσθεσε «Δεν πιστεύω ότι αυτό το σχέδιο είναι πλέον σε ισχύ».

 

Οι ανακοινώσεις Ίντερ και Ατλέτικο

 

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, σειρά πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε σε συνεδρίαση που έγινε το πρωί της Τετάρτης ότι δεν θα επισημοποιήσει την ένταξη του συλλόγου στο πρότζεκτ.

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την απόφαση να ενταχθεί στο πρότζεκτ τη Δευτέρα, λόγω συνθηκών που πλέον σήμερα δεν υπάρχουν», ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία σημειωνόταν ότι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση γιατί καταλαβαίνουν ότι «οι αθλητικές αξίες πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου».

Ο σύλλογος της Μαδρίτης αν και τόνισε τη σημασία της αρμονίας μεταξύ όλων των πλευρών που αποτελούν την οικογένεια της ομάδας, ιδιαίτερα με τους φιλάθλους, δεν ζήτησε συγγνώμη από τους τελευταίους, όπως έκαναν κάποιες από τις αγγλικές ομάδες.

Λίγη ώρα αργότερα πήρε σειρά η Ίντερ, που ανακοίνωσε ότι πλέον δεν μετέχει στο πρότζεκτ της European Super League. «Η Ίντερ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο, όπως και κάθε άλλος τομέας δραστηριότητας, πρέπει να ενδιαφέρεται για τη συνεχή βελτίωση των διοργανώσεων και για να συνεχίσει να συναρπάζει τους φιλάθλους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο, εντός ενός πλασίου οικονομικής βιωσιμότητας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μετά την απόσυρση των αγγλικών ομάδων, ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε ότι οι σύλλογοι έκαναν ένα λάθος, αλλά πλέον έχει σημασία να προχωρήσουν όλες οι πλευρές μαζί.

«Είναι αξιοθαύμαστο να παραδέχεται κανείς ένα λάθος και αυτοί οι σύλλογοι έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Αλλά είναι πίσω στο μαντρί τώρα και ξέρω ότι έχουν πολλά να προσφέρουν, όχι μόνο στις διοργανώσεις μας, αλλά σε όλο το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε, να ξαναχτίσουμε την ενότητα που υπήρχε πριν από αυτό και να προχωρήσουμε μαζί», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Όσο για την ESL, έκανε λόγο για «επανασχεδιασμό» του πρότζεκτ μετά την αποχώρηση των Άγγλων, αλλά ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της Ατλέτικο και της Ίντερ.

«Παρά την αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες», ανέφερε η ESL.

«Με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πιο κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, έχοντας πάντα στον μυαλό ως στόχο το να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ ενισχύονται οι απολαβές για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. Όμως, λίγο αργότερα υπήρξαν οι δύο νέες απώλειες.

 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ