Eurobasket 2022: Σόου Αντετοκούνμπο στην πρεμιέρα -Η Εθνική κέρδισε 89-85 την Κροατία

Eurobasket 2022: Σόου Αντετοκούνμπο στην πρεμιέρα -Η Εθνική κέρδισε 89-85 την Κροατία Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεδίπλωσε τις αμυντικές ικανότητες στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του Eurobasket 2022, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Ελλάδας επί της Κροατίας και εξασφαλίζοντας μία ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 89-85 της «Χρβάτσκα», πήρε το πρώτο ντέρμπι και πλέον επικεντρώνεται στο αυριανό (3/9, 22:00), απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ιταλία, στο Μιλάνο. 

Eurobasket 2022: Σόου Αντετοκούνμπο στην πρεμιέρα -Η Εθνική κέρδισε 89-85 την Κροατία Facebook Twitter

Το small ball που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια της απόφασης του να προφυλάξει τους «πύργους» του, Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιώργο Παπαγιάννη, σε συνδυασμό με την ραψωδία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, εξασφάλισαν μία διαφορά ασφαλείας στη «γαλανόλευκη», η οποία την κράτησε μακριά από ανατροπές στα «νεκρά» διαστήματα που παρουσίασε στην επανάληψη. 

Για να αποφευχθεί η ανατροπή πάντως επιστρατεύτηκε η αμυντική προσήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος με δύο καθοριστικά μπλοκ στα τελευταία λεπτά, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη κι άλλο ένα «γκολ-φάουλ», έφερε στο φινάλε τα χαμόγελα στη «γαλανόλευκη».

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 30-46, 62-70, 85-89

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM