Επιστολή Ολυμπιονικών στην παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας- Τι ζητούν

Επιστολή Ολυμπιονικών στην παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας- Τι ζητούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έλληνες Ολυμπιονίκες έστειλαν επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας, με την οποία την ενημερώνουν για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο άθλημα στη χώρα μας.

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον πρόεδρο της World Sailing, Κουάν Χάι Λι, με ανάρτηση στα social media. Την επιστολή υπογράφουν 18 Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές ανάμεσά τους, πέρα από την ίδια την κ. Μπεκατώρου, οι: Νίκος Κακλαμανάκης, Αιμιλία Τσουλφά, Βιργινία Κραβαριώτη, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης και Βύρων Κοκκαλάνης.

Στην επιστολή τους παραθέτουν όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, από τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση και το ντόμινο εξελίξεων που αυτή προκάλεσε.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας #olympicvalues #worldsailing #hellenicolympiccommittee...

Δημοσιεύτηκε από Sofia Bekatorou στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Οι Ολυμπιονίκες ζητούν να οριστεί νέο προσωρινό διοικητικό όργανο «το οποίο θα έχει αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, που θα εξασφαλίζουν τη δημοκρατική συμμετοχή όλων και τη διαφάνεια χωρίς την οποιαδήποτε υποψία σχετικά με την ακεραιότητά τους».

Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προκήρυξε εκλογές για τις 14 Μαρτίου. Στην επιστολή τους, οι Ολυμπιονίκες σημειώνουν ότι μετά τις καταγγελίες δεν παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ, αλλά κάλυψε τις κενές θέσεις εκείνων που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση «εγείροντας έτσι σοβαρά ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας, όσον αφορά αιτιάσεις συγκάλυψης από πλευράς τους επί ζητημάτων για τα οποία και οι υπόλοιποι γνώριζαν αλλά δεν έπραξαν τίποτα».

Την Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον CEO της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, Ντέιβιντ Γκράχαμ, για την επιστολή των Ολυμπιονικών.

Ο Ντέιβιντ Γκράχαμ εξέφρασε ανησυχία και απογοήτευση για τα όσα καταγγέλλονται στην επιστολή και αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσει τις άμεσες ενέργειές της για το θέμα.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ