Ελέιν Τόμπσον, η βασίλισσα των σπριντ- Η μόνη γυναίκα που έχει κάνει «double- double» σε Ολυμπιακούς αγώνες

Ελέιν Τόμπσον, η βασίλισσα των σπριντ- Η μόνη γυναίκα που έχει κάνει «double- double» σε Ολυμπιακούς αγώνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ελέιν Τόμπσον είναι ξεκάθαρα η «βασίλισσα» των σπριντ. Μετά τα 100 μ., η Τζαμαϊκανή κέρδισε και στα 200 μ. των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. 

Η 29χρονη σπρίντερ έγραψε ιστορία, καθώς υπερασπίστηκε με επιτυχία τους τίτλους που είχε κατακτήσει το 2016. Είναι η πρώτη γυναίκα που πετυχαίνει «double- double» στα σπριντ σε Ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζει δηλαδή το χρυσό μετάλλιο σε 100 μ. και 200 μ., σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις. 

Η Τόμπσον ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον τελικό των 200 μ., τερματίζοντας σε 21.53 που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Κι ας μην είχε κοιμηθεί, όπως δήλωσε, μετά τον τελικό των 100 μ., όταν με 10.61 επίσης θριάμβευσε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία και σε αυτό το αγώνισμα. 

Πιο γρήγορα από την Τόμπσον είχε τρέξει μόνο η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις των σπριντ, με 10.49 στα 100 μέτρα και 21.34 στα 200 μέτρα. 

«Θεέ μου, είναι απίστευτο ότι μπόρεσα να πετύχω άλλο ένα νταμπλ, δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε η 29χρονη μετά την κούρσα. «Είναι εκπληκτικό το αίσθημα της κατάκτησης δύο χρυσών μεταλλίων για δεύτερη φορά. Είχα μια δύσκολη εβδομάδα, δεν κοιμήθηκα μετά τον τελικό των 100 μέτρων», συμπλήρωσε η σπρίντερ που μπορεί να εμπλουτίσει περισσότερο τη συλλογή της, καθώς θα τρέξει και στα 4Χ100 μέτρα. 

Πίσω από την Τόμπσον, εκπληκτική κούρσα έκανε στα τελευταία 30 μέτρα η Κριστίν Μπόμα. Η 18χρονη σπρίντερ από τη Ναμίμπια τερμάτισε δεύτερη με 21.81, βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20.

Τρίτη τερμάτισε η Αμερικανίδα Γκάμπι Τόμας με 21.87, κερδίζοντας στο «νήμα» την «αργυρή» Ολυμπιονίκη των 100 μ., Σέλι- Αν Φρέιζερ- Πράις, η οποία τερμάτισε σε 21.94.  

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM