Εισαγγελική έρευνα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Εισαγγελική έρευνα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Εισαγγελική έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς και για παράνομες πρακτικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο διέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Οικονόμου. 

Η έρευνα θα ανατεθεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, αρμόδιο για τα αθλητικά, ενώ η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε έπειτα από τα όσα είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. 

Μετά τη συνέντευξη, ο αντιεισαγγελέας κάλεσε σε άτυπη συνάντηση τον Γιάννη Αλαφούζο. Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Οικονόμου διέταξε έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής, θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και όποια άλλα πρόσωπα κρίνει απαραίτητο ο εισαγγελέας

«Χάσαμε χορηγούς, χάσαμε έσοδα, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Υπήρξε βία, επειδή η διαφθορά οδηγεί στη βία - αυξάνει τη βία. Δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο έχουμε χουλιγκανισμό, αλλά όταν μια μερίδα οπαδών αισθάνεται ότι τους κλέβουν τα παιχνίδια, γίνονται βίαιοι και αυτό έχει ακόμη πιο αρνητικό αντίκτυπο. Είναι ένας φαύλος κύκλος», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας ότι λόγω της διαφθοράς πολλοί Έλληνες παίκτες φεύγουν στο εξωτερικό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ