Δολοφονία Φλόιντ: Η Λίβερπουλ γονατίζει σε ένδειξη διαμαρτυρίας - Τα εύσημα τού Λεμπρόν Τζέιμς

Δολοφονία Φλόιντ: Η Λίβερπουλ γονατίζει σε ένδειξη διαμαρτυρίας - Τα εύσημα τού Λεμπρόν Τζέιμς Facebook Twitter
Getty Images
0

Οι παίκτες τής Liverpool γονάτισαν σχηματίζοντας έναν κύκλο στο Άνφιλντ, σε ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Η ενότητα είναι δύναμη. #BlackLivesMatter» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες των 29 παικτών, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρας.

Μετά την κίνηση αυτή συμπαράστασης, ο Λεμπρόν Τζέιμς που από την πρώτη στιγμή στηλίτευσε την αστυνομική βία, μνημονεύοντας τον ακτιβισμό τού Κόλιν Κάπερνικ, έδωσε τα εύσημα στη Λίβερπουλ, ποστάροντας το βίντεο με το hashtag YNWA ('You'll Never Walk Alone').


Στις διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας πρόσθεσαν τις φωνές τους και οι παίκτες της Manchester United, Πολ Πογκμπά και Μάρκους Ράσφορντ. 


«Θλίψη για τον Τζορτζ και όλους τους μαύρους που υφίσταντι ρατσισμό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Στο ποδόσφαιρο, τη δουλειά, το σχολείο, ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό πρέπει να σταματήσει δια παντός. Όχι αύριο ή μεθαύριο, ΣΗΜΕΡΑ. Οι βιαίες ρατσιστικές ενέργειες δεν είναι πλέον ανεκτές. Ο ρατσισμός είναι άγνοια, η ΑΓΑΠΗ είναι ευφυΐα» έγραψε μεταξύ άλλων ο Πογκμπά.


Υπενθυμίζεται πως πρώτος, το καλοκαίρι του 2016, είχε γονατίσει ο πρώην επιθετικός των San Francisco 49ers, Κόλιν Κάπερνικ κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για τη φυλετική ανισότητα και την αστυνομική βία. Η κίνησή του επικρίθηκε, τού στοίχισε την καριέρα του, ωστόσο, έγινε σύμβολο του κινήματος Black Lives Matter, με τον ίδιο να εμπνέει παγκόσμιο θαυμασμό.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

Αθλητισμός / Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

«Μπορεί να είμαστε μικροί σαν Ελλάδα και άλλοι να νιώθουν τεράστιοι μπροστά μας, αλλά για μας μετρά η ελληνική ψυχή», δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος
LIFO NEWSROOM