Δημοσκόπηση στην Ιαπωνία: Πάνω από το 80% κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων

Δημοσκόπηση στην Ιαπωνία: Πάνω από το 80% κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Πάνω από το 80% των Γιαπωνέζων είναι ενάντια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων φέτος στο Τόκιο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

 

Στη νέα έρευνα της εφημερίδας Asahi Shimbun, το 43% τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της διοργάνωσης και το 40% θέλουν νέα αναβολή. Αμφότερα τα ποσοστά έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με δημοσκόπηση που έκανε τον προηγούμενο μήνα η ίδια εφημερίδα, όταν το 35% υπέρ της ματαίωσης και το 34% υπέρ της περαιτέρω καθυστέρησης.

 

Μόνο το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, αυτό το καλοκαίρι, από 28% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον προηγούμενο μήνα.

 

Αν οι Αγώνες διεξαχθούν κανονικά, το 59% δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το 33% τάχθηκε υπέρ της παρουσίας λίγων θεατών στις κερκίδες. Μόλις το 3% θέλει να δουν Ολυμπιακούς αγώνες με κανονική προσέλευση φιλάθλων.

 

Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άλλες τρεις περιοχές της Ιαπωνίας, ενώ μέσα σε 9 ημέρες συγκεντρώθηκαν 350.000 υπογραφές υπέρ της ακύρωσης των Ολυμπιακών αγώνων.

 

Εδώ και μήνες η πλειονότητα στη χώρα είναι ενάντια στη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού ραντεβού αυτό το καλοκαίρι. Άλλη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε το Kyodo News την Κυριακή, έδειξε ότι τι 59,7% είναι υπέρ της ακύρωσης, αν και σε αυτή την έρευνα η περαιτέρω αναβολή δεν ήταν ανάμεσα στις απαντήσεις που μπορούσαν να επιλέξουν οι ερωτηθέντες.

 

Πάντως, τόσο οι διοργανωτές όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένουν ότι οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά. Πρόσφατα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι οδηγίες προς τους μετέχοντες, που μεταξύ άλλων προβλέπουν συνεχή τεστ για κορωνοϊό στους αθλητές.

 

Όμως, το 87,7% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Kyodo News εξέφρασαν ανησυχία ότι η άφιξη των ανθρώπων που σχετίζονται με τη διοργάνωση μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιαπωνία. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM