Δίκη για τα στημένα- Κωνσταντινέας: Μου είπαν κοίτα να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη

Δίκη για τα στημένα- Κωνσταντινέας: Μου είπαν κοίτα να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη Facebook Twitter
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας κατέθεσε στη δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου (Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ)
0

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας έριξε «βόμβες» κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη για τους στημένους αγώνες του ποδοσφαίρου.


Ο πρώην διεθνής διαιτητής και βουλευτής μίλησε για πιέσεις που είχε δεχθεί και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι του είχαν πει για τον αγώνα Ξάνθη- Ολυμπιακός «κοίταξε τι θα κάνεις πάνω, για το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός».


«Στις χαμηλότερες κατηγορίες είχα δεχθεί πιέσεις, του τύπου ο γνωστός, του γνωστού που είχε την ομάδα. Η μία φορά ήταν το 2007 στη Β' Εθνική ένα παιχνίδι ΑΟ Μάνης - Ιωνικός, πριν από τον αγώνα που με είχε ενοχλήσει ο Κανελλάκης γιατί με αμφισβητούσε. Στην Α' Εθνική με πήρε ένας διαιτητής τελείως φιλικά για ένα ντέρμπι που μου είπε ότι πρέπει να παίξω ένα παιχνίδι Ξάνθη - Λεβαδειακός, και φοβούνταν οι παράγοντες τον διαιτητή. Δεν ορίστηκα στον αγώνα, απευθύνθηκαν στον κ. Σταθόπουλο τον πρόεδρο της Ενωσής μου και του είπα να ενημερώσει την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Τσινιάρης», είπε ο κ. Κωνσταντινέας ξεκινώντας την κατάθεσή του στη δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο κ. Κωνσταντινέας, αναφερόμενος στον αγώνα Ξάνθη- Ολυμπιακός, είπε ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»:
«Την Παρασκευή με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να πάρει κάτι παξιμάδια. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή. Μου είχε πει ο Σταθόπουλος ότι ήταν πολύ καλός συνεργάτης του. Πήγαμε στον φούρνο, κοίταγε το μαγαζί, μου είπε ότι ο Σταθόπουλος δεν ήξερε ότι ήταν εκεί, παίρνει τα παξιμάδια του, που του τα έκανα και δώρο, ήμασταν όρθιοι έξω από το μαγαζί μου, με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ. Μου είπε "πρόσεχε το παιχνίδι επάνω, κοίταξε τι θα κάνεις πάνω, για το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Βασσάρας θα φύγει". Ο Βασσάρας ήταν ο μόνος αρχιδιαιτητής, δεν με είχε σε εκτίμηση. Εκείνη την περίοδο όλοι μίλαγαν για Κουρίδη».


Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το αντιλαμβάνεται σαν παρέμβαση στο έργο του, ο κ. Κωνσταντινέας απάντησε: «Εννοείται».
«Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε ο παρατηρητής διαιτησίας και μου είπε ότι η διαιτησία μου ήταν πολύ καλή. Μου είπε "μια χαρά", ήταν παρόντες οι επόπτες και ο τέταρτος διαιτητής. Ο Βασσάρας μάς είχε απαγορεύσει να τον παίρνουμε τηλέφωνο πριν πάρει τις εκθέσεις των παρατηρητών με τις βαθμολογίες μας. Με πήρε τηλέφωνο μετά τον αγώνα και μου λέει "τι έγινε, με έχουν πρήξει απ' έξω...". Δεν ξέρω πότε έστειλε ο Καλαθενός την έκθεση, αργότερα όταν διάβασα την έκθεσή του, βγήκα από τα ρούχα μου και του είπα ότι πρέπει να ντρέπεται.

Η φάση με τον Τοροσίδη είναι πολύ δύσκολη, πριν είχε πέσει τρεις φορές. Αν είναι λάθος ή σωστή, δέχομαι κάθε κριτική, με μένα οι μεγάλες ομάδες δεν πέρναγαν καλά... Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου, έτσι είδα τη φάση, έτσι την αξιολόγησα. Ακολούθησε η απομάκρυνση Βασσάρα, τη συνδέω με αυτά που έγιναν. Με πήρε τηλέφωνο ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι δεν έδωσα τρία πέναλτι. Είδα ταυτόχρονα ριπές συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, οπαδικός φανατισμός στο έπακρο. Φυσικά τιμωρήθηκα, μετά έπαιξα μια Κυριακή σαν 4ος και όταν έπαιξα διαιτητής ήταν ο Δούρος και ο Μπριάκος αρχιδιαιτητής. Είχαμε φτάσει στα πλέι οφ, περίμενα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι "έφαγαν τον Κωνσταντινέα"», κατέθεσε ακόμη ο πρώην διαιτητής και συνέχισε:


«Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα μου πέταξαν μια πέτρα και έσπασαν την τζαμαρία. Ο αστυνομικός διευθυντής όταν πήγα να καταγγείλω με ρώτησε αν έχω κάνει ασφάλεια και του είπα "ούτε έχω κάνει, ούτε θα κάνω". Με κάλεσε μετά ο κ. Κορέας και η κα Παπανδρέου, φοβόμουν για τη ζωή μου, το μαγαζί μου καταστράφηκε ολοσχερώς, ο πατέρας μου είχε προβλήματα υγείας, το παιδί μου ψυχολογικά προβλήματα. Τα πληρώνω ακόμη κυρία πρόεδρε. Ήταν γνωστό ότι ο "Κωνσταντινέας δεν ακουμπιέται". Κάποια στιγμή έπρεπε να παίξω και Ολυμπιακό, μπορεί κάποιοι μεγαλοπαράγοντες να νόμιζαν ότι χαλιναγωγούμαι».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM