Με τις καταθέσεις του Τάκη Φύσσα και του Κύρου Βασσάρα συνεχίστηκε η δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου την περίοδο 2012-2015, στην οποία κατηγορούνται 28 άτομα.

 

Η σημερινή διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε με την κατάθεση του κ. Φύσσα, πρώην ποδοσφαιριστής που διετέλεσε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Αναφερόμενος στο επίδικο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος, ο κ. Φύσσας είπε ότι ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας, Ρικάρντο Σα Πίντο, του είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν- την επομένη του αγώνα- ότι δέχθηκε πιέσεις για να κρατήσει εκτός αγώνα κάποιους παίκτες.

 

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Πορτογάλος προπονητής του είπε ότι οι πιέσεις εκπορεύονταν από την ηγεσία της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει, γιατί θεώρησε πως δέχθηκε παρέμβαση. Ο κ. Φύσσας κατέθεσε πως μετέφερε όλη την συνομιλία που είχε με τον Σα Πίντο, στον επικεφαλής του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι κλήθηκε στον ανακριτή μετά την κατάθεση Αλαφούζου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίμαχη συνομιλία του πρώην ποδοσφαιριστή με τον Σα Πίντο.

 

Ο κ. Φύσσας είπε στο δικαστήριο πως ως ποδοσφαιριστής έχει βιώσει αδικίες και ότι συχνά ένιωθε πως οι αποφάσεις δεν ήταν σωστές, ενώ αναφέρθηκε σε ανθρώπινα λάθη τα οποία έδειχναν προς τα έξω ότι μπορεί να ήταν δόλια. Είπε επίσης πως πλέον υπάρχει μία διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο και ότι οι ξένοι διαιτητές είναι ένα βήμα βελτίωσης.

 

Τι κατέθεσε ο Κύρος Βασσάρας

 

Ο πρώην διαιτητής Κύρος Βασσάρας στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη λίστα διαιτητών που καταρτίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και είπε πως στη συνεδρίαση που έγινε είχε αντιρρήσεις επί τεχνικών θεμάτων.

 

Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι στον ανακριτή αναφέρθηκε σε αντιρρήσεις επί προσώπων, ο μάρτυρας απάντησε πως ζητούσε να εφαρμόζονται κριτήρια, όπως η απόδοση των διαιτητών, αλλά και ηλικιακά, χωρίς να αποκλείονται πρόσωπα με σταθερές αποδόσεις «απλά γιατί αντί για 41 ήταν 42 χρονών».

 

Είπε επίσης πως στην συνεδρίαση εκείνη «μου έδωσαν μία λίστα... ήταν τζάμπα κόπος να πω κάτι... Είχαν έτοιμο τον πίνακα». Διευκρίνισε πάντως πως δεν είχε ένδειξη για σκοπιμότητα ή για παρατυπίες στην αξιολόγηση διαιτητών.

 

 

Ο μάρτυρας είπε πως όσο ήταν στην ΚΕΔ, δεν δέχθηκε ποτέ πίεση από κανέναν ούτε για να «βοηθήσουμε κάποια Ένωση», ούτε ποτέ του ζητήθηκε να βάλει διαιτητή σε παιχνίδι. Τέλος, είπε ότι έχουν γίνει κραυγαλέα λάθη σε παιχνίδια και ότι είναι φυσικό να γίνονται λάθη, πλην όμως, όπως είπε, «τα συνεχόμενα λάθη δεν συγχωρούνται. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις αν ένας διαιτητής κάνει συνεχόμενα λάθη υπέρ μίας ομάδας».

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr