ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Diamond League Στοκχόλμης: Ακτιβιστές μπήκαν μπροστά σε αθλητές, πριν από τον τερματισμό

Diamond League Στοκχόλμης: Ακτιβιστές μπήκαν μπροστά σε αθλητές, πριν από τον τερματισμό Facebook Twitter
0

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Diamond League της Στοκχόλμης, όταν ακτιβιστές μπήκαν μπροστά σε αθλητές που πλησίαζαν τη γραμμή του τερματισμού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. 

Τρεις ακτιβιστές μέλη οργάνωσης που διέκοψε και τον τελικό του σουηδικού «Let’s Dance» τον προηγούμενο μήνα- μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που διεξάγονταν η κούρσα των 400 μ. εμπόδια κατά τη διάρκεια του Diamond League, που αποτελεί τη σειρά των κορυφαίων μίτινγκ στίβου. 

Οι ακτιβιστές, κρατώντας ένα πανό, γονάτισαν καταλαμβάνοντας τα έξι από τα οχτώ κουλουάρ, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον τερματισμό. Στην όγδοη διαδρομή έτρεχε ο Ολυμπιονίκης Κάρστεν Γουόρχολμ, ο οποίος ήταν νικητής με 47.57. 

Ο Νορβηγός πρωταθλητής δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του μετά τον τερματισμό για τη διαμαρτυρία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον τραυματισμό κάποιου εκ των αθλητών που έτρεχαν στα 400 μ. εμπόδια. 

«Επιτρέπεται να διαμαρτύρεσαι, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος να το κάνεις», τόνισε ο Κάρστεν Γουόρχολμ. «Δείχνει ασέβεια σε εκείνους που είναι εδώ για να κάνουν καλή δουλειά. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι νευριασμένος», συμπλήρωσε ο 27χρονος παγκόσμιος ρέκορντμαν.  

 
Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ