Champions League: Ρεάλ, Ίντερ, Παρί και Σίτι στους «16» της διοργάνωσης

Champions League: Ρεάλ, Ίντερ, Παρί και Σίτι στους «16» της διοργάνωσης Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Συνολικά 11 ομάδες έχουν κλείσει ήδη θέση για τους «16» του Champions League και τα εναπομείναντα «εισιτήρια» θα γίνουν γνωστά σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στο φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης (6η αγωνιστική).

Στους Άγιαξ, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχαν ήδη προκριθεί, προστέθηκαν οι Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ στο Europa League θα συνεχίσουν οι Σερίφ Τιρασπόλ και Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ίντερ από τον τέταρτο όμιλο προκρίθηκαν καθώς επικράτησαν της Σέριφ εκτός έδρας με 3-0 και της Σαχτάρ με 2-0 αντίστοιχα, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.

Στη φάση νοκ-άουτ πέρασε η Σίτι που νίκησε την Παρί με 2-1 αλλά και οι παριζιάνοι παρά την ήττα τους. Η Λίβερπουλ που είχε προκριθεί νίκησε την Πόρτο 2-0 στο Άνφιλντ, αφήνοντας τους «Δράκους» να παλέψουν στην τελευταία αγωνιστική με την Ατλέτικο και την Μίλαν που τη νίκησε στη Μαδρίτη 1-0, για το δεύτερο εισιτήριο από τον δεύτερο όμιλο.

Στον τρίτο όμιλο η Σπόρτινγκ νίκησε την Ντόρτμουντ με 3-1 και προκρίθηκε στους «16» πίσω από τον πρωτοπόρο Άγιαξ που νίκησε νωρίτερα την Μπεσίκτας 2-1 εκτός έδρας.

Στο μεταξύ, την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο πανηγύρισε η Λειψία και, μάλιστα, εκτός έδρας με το εμφατικό 5-0 επί της Κλαμπ Μπριζ. Με το «τρίποντο» αυτό οι Γερμανοί ισοβαθμούν με τους Βέλγους στους 4 βαθμούς, αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι εκείνοι που έχουν την 3η θέση και το «εισιτήριο» για το Europa League, αρκεί να μείνουν εκεί και μετά την τελευταία αγωνιστική. Η γερμανική ομάδα θα υποδεχτεί τη Σίτι, ενώ η Μπριζ θα παίξει εκτός με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Ertnews

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM