Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) αποφάσισε να επιστραφούν στον ΠΑΟΚ οι 7 βαθμοί, που είχαν αφαιρεθεί από την ομάδα για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας για την οποία είχε τιμωρηθεί και η Ξάνθη.

 

Ταυτόχρονα, το CAS παρέπεμψε εκ νέου το ζητημα στην ΕΠΟ, με την υποσημείωση η επιτροπή εφέσεων να μπει στην ουσία της υπόθεσης, χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας gazzetta.

 

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είχαν τιμωρηθεί με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας. Από τον «δικέφαλο του βορρά» είχαν αφαιρεθεί επτά βαθμοί και από τους Θρακιώτες 12 βαθμοί.

 

Τόσο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όσο και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ είχαν κρίνει ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό και δεν είχαν μπει στην ουσία της υπόθεσης. Τώρα όμως, με την απόφαση του CAS, η ΕΠΟ καλείται να το πράξει αυτό, χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα. Ουσιαστικά, η υπόθεση ξεκινά από την αρχή, καθώς όποια κι αν είναι η απόφαση της επιτροπής εφέσεων, θα μπορεί να γίνει ξανά προσφυγή στο CAS.