Βόλεί: Στους «16» της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος για έναν πόντο

Βόλεί: Στους «16» της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος για έναν πόντο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, προκρίθηκε η εθνική Ελλάδος μετά τη νίκη της Ρουμανίας επί της Πορτογαλίας με 3-1.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοβάθμισε στην τέταρτη θέση του ομίλου με Πορτογαλία και Ρουμανία, ωστόσο πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων. Τελικά κάποιες φορές γίνονται και θαύματα κι ένα τέτοιο παρακολουθήσαμε σήμερα στην Sud De France Arena, όπου η Ρουμανία κέρδισε με 3-1 την Πορτογαλία και για έναν πόντο η Ελλάδα προκρίθηκε στους «16» του Ευρωβόλεϊ.

Πριν την έναρξη του αγώνα η Εθνική ήξερε ότι χρειάζονταν μόνο νίκη της Ρουμανίας με 3-1 σετ και μάλιστα με διαφορές έως 5-6 πόντους στα σετ για να μπορέσει να κάνει μια απίστευτη ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 1-0 σετ, οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν και ξεκίνησαν δυνατά το τρίτο με το σκορ στο 4-0 και 9-5, αλλά οι Ρουμάνοι παρόλο που γνώριζαν ότι δεν είχαν σχεδόν καμία ελπίδα (δεν είχαν καλό συντελεστή πόντων) γύρισαν με άνεση το σετ επικρατώντας με 18-25 κι αυτή η διαφορά ήταν πλέον που έκανε πιο πιθανή την πρόκριση της Εθνικής.

Η Πορτογαλία παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο κυνηγούσε συνεχώς το σκορ και προσπέρασε 17-16 με άσο του Μάρκο Φερέιρα, αλλά η Ρουμανία ξαναπήρε το προβάδισμα για να φτάσουμε στο 23-23. Ο προπονητής της Πορτογαλίας απέσυρε τον Μάρκο Φερέιρα από το σερβίς, ο Μπρούνο που μπήκε πέρασε απλά τη μπάλα με τον Ατσιομπανιτέι να κάνει το 24-23 και ο ίδιος παίκτης τελείωσε και την κόντρα μπάλα μετά από ένα απίθανο ράλι διαμορφώνοντας το τελικό 25-23 που έστειλε την Ελλάδα στους 16.

Ελλάδα, Ρουμανία και Πορτογαλία ισοβάθμισαν στην 4η θέση με ίδιο ρεκόρ (1 νίκη-5 ήττες), ίδια σετ (5-13), αλλά η διαφορά ήταν στους πόντους όπου η εθνική είχε 386 κερδισμένους, 432 χαμένους και συντελεστή 0.89354, οι Πορτογάλοι 386-433 και συντελεστή 0.8915 και οι Ρουμάνοι 372-439 (και συντελεστή 0.84).

Επόμενος προορισμός της Εθνικής η Λιουμπλιάνα, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 21/9 την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο (λογικά είναι η Ρωσία).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΣΑΤ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM