Βαριά καμπάνα για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ

Βαριά καμπάνα για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ Facebook Twitter
0

Σημαντική ποινή για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ, ο οποίος στον αγώνα της ομάδας του με την Άρσεναλ, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο,  είχε πετάξει μια μπανανόφλουδα προς τον Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, όταν ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Άρσεναλ σκόραρε.

Ο Ελληνοκύπριος επαγγελματίας οδηγός δε θα μπορεί να παρίσταται ως θεατής σε ποδοσφαιρικούς αγώνες για 4 χρόνια. 

O δικαστής χαρακτήρισε το συμβάν «μία στοχευμένη πράξη να πετάξει φλούδα μπανάνας αφότου ένας μαύρος παίκτης είχε σκοράρει». 

Επίσης, ο 57χρονος οπαδός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 στερλίνες. Το πρόστιμο είναι κατά 100 στερλίνες βαρύτερο από ότι συνήθως σε τέτοιες ενέργειες εξαιτίας του ρατσιστικού στοιχείου της παράβασης. 

Επιπλέον, θα πληρώσει άλλες 135 στερλίνες για τα δικαστικά έξοδα. Ο Ελληνοκύπριος όπως και η συνήγορος του υποστήριξαν πως η πράξη του δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο. 

Η ενέργεια πυροδότησε ξανά τη συζήτηση για κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Ο πρώην σταρ της Άρσεναλ και νυν τηλεσχολιαστής, Ίαν Ράιτ, χαρακτήρισε το περιστατικό «ντροπή» για την Premier League.  

Με πληροφορίες από Skynews, Telegraph

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM