ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης: ΑΕΚ, ΠAO, ΠΑΟΚ και Άρης κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του

Βαγγέλης Μαρινάκης: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. 

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης ζητούν να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον απόηχο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας και καθώς τον θεωρούν υπαίτιο για τα τελευταία επεισόδια στου Ρέντη, που εκθέτουν ομάδες, οι οποίες δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Η πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη κατατέθηκε ήδη και θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη απόλυτη πλειοψηφία από τις ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν η πρόταση μομφής εγκριθεί, τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα χάσει και την θέση του αντιπροέδρου στην ΕΠΟ, την οποία κατέχει ex officio ο πρόεδρος της Superleague.

Τα μέτρα για την οπαδική βία

Νωρίτερα σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και τα μέτρα για την οπαδική βία τα οποία είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αφορά και όσες ομάδες της Super League έχουν δεύτερες ομάδες στη Super League 2. 
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League. Ακόμη, ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. 
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες. Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα μέτρα ξεκινούν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Europa League. 

Ακόμη, θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα. Μεταξύ αυτών αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία. 

Επιπλέον οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.


 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ