Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Τρίτη στις γυναίκες η Ελληνίδα Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Τρίτη στις γυναίκες η Ελληνίδα Γκλόρια Πριβιλέτζιο Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο του Γ.Σ. Γλυφάδας τερμάτισε στην τρίτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 2:43.19” (42η στη γενική κατάταξη) στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, η δρομέας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η νικήτρια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ακολούθησε η Σταματία Νούλα με χρόνο 2:46:53″, δεύτερη Πανελληνιονίκης και 61η στη γενική κατάταξη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Παναγιώτα Βλαχάκη με χρόνο 2:51:56″ που παράλληλα τερμάτισε στην 113η θέση στη γενική κατάταξη.

«Στην αφετηρία έχω ένα κολιέ, δώρο του άνδρα μου, που γράφει το όνομα της κόρης μας. Το φίλησα και συγκινήθηκα», είπε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο αναφορικά με την πηγή της δύναμής της λίγο πριν τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Συμπλήρωσε πως «είχα λίγες κακές σκέψεις σήμερα. Δεν ήμουν στα πιο καλά που θα μπορούσα να είμαι αλλά με έσπρωχνε αυτή η δύναμη. Πολλές στιγμές έλεγα μήπως να κάτσω, να περπατήσω, δεν ήταν τέλεια στο μυαλό μου, αλλά με “έσπρωχναν” η μικρή και ο άνδρας μου».

Η ίδια πρόσθεσε πως «ήταν ένας καλός αγώνας. Μέσα μου δεν το ένιωσα πολύ καλά, αλλά ο χρόνος γι’ αυτό που ένιωσα ήταν καταπληκτικός. Είμαι πολύ ικανοποιημένη καθώς σε μια όχι τόσο τέλεια μέρα, έκανα 2:43’’ στην κλασική διαδρομή. Για μένα είναι φοβερή ικανοποίηση. Δεν είναι ένας τέλειος χρόνος, αλλά ήταν μια τίμια προσπάθεια».

Η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη περνώντας πρώτη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:31.52 και αφήνοντας δεύτερη την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, την Κενυάτισσα Πέρες Γιέπτσιρτσιρ (2:32.19), με την οποία μονομάχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ