Αυστραλιανό Όπεν: Είχε δίκιο ο Μεντβέντεφ; Ο Τσιτσιπάς χρεώθηκε coaching

Αυστραλιανό Όπεν: Το coaching που χρεώθηκε ο Τσιτσιπάς στον αγώνα με τον Μεντβέντεφ - Τι απαντά Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images
0

Με coaching χρέωσε ο διαιτητής τον Στέφανο Τσιτσιπά, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Αυστραλιανού Όπεν όπου τελικά αποκλείστηκε από τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς φέρεται να δεχόταν οδηγίες (coaching) από τον πατέρα και προπονητή του κατά τη διάρκεια του αγώνα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, ο Μεντβέντεφ σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για το ζήτημα αυτό στον διαιτητή, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσβλητικές εκφράσεις.

«Είσαι ηλίθιος; Ο πατέρας του μπορεί να του μιλάει σε κάθε πόντο;», είπε σε έντονο ύφος ο Μεντβέντεφ στον διαιτητή, στο δεύτερο σετ. «Ο πατέρας του μπορεί να του μιλάει σε κάθε πόντο!», άρχισε να φωνάζει επανειλημμένα ο Ρώσος. «Απάντησε την ερώτησή μου. Θεέ μου είσαι τόσο κακός. Πώς μπορείς να είσαι τόσο κακός σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ; Κοίταξε με, σου μιλάω!», συνέχισε να ουρλιάζει ο Μεντβέντεφ, ζητώντας από τον διαιτητή να δώσει προειδοποίηση στον Τσιτσιπά υποστηρίζοντας ότι δεχόταν προπονητικές οδηγίες, κάτι που απαγορεύεται να γίνεται στο τένις. 

Αργότερα, στο τέταρτο σετ, ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε παρατήρηση για coaching, κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι του 3ου γύρου με αντίπαλο τον Μπενουά Περ. Σύμφωνα με το protothema.gr, για να γίνει αυτό η ελληνίδα διαιτητής, Ευα Ασδεράκη ανέλαβε ρόλο μεταφράστριας. Η γνωστή Ελληνίδα διαιτητής του τένις, εκ των κορυφαίων στον κόσμο και κάτοικος Μελβούρνης, μετά τα παράπονά του Μεντβέντεφ και κατόπιν εντολής του αρχιδιαιτητή, πήγε μαζί του κάτω από το box της ομάδας του Τσιτσιπά.

Εκεί διαπίστωσαν πως όντως γινόταν coaching από τον πατέρα του, κάτι που επιβεβαίωσε η κα Ασδεράκη η οποία ανέλαβε τον ρόλο να μεταφράσει το τι ειπώθηκε και έκανε νόημα στον διαιτητή να επιβάλει ποινή.

«Δε δεχόμουν coaching. Όταν παίζω, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, είναι αδύνατον. Με το κοινό να είναι τόσο θορυβώδες σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις σούπερ ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τι λέει ο προπονητής», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε μετά τον αγώνα. 

«Είμαι συνηθισμένος. Με στοχοποιούν εδώ και καιρό, οι διαιτητές προσέχουν πάντα το δικό μου box και ποτέ του αντιπάλου. Αισθάνομαι ότι έχω υπάρξει θύμα αυτού εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας, που άφησε και αιχμές για τη συμπεριφορά του Μεντβέντεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω παίκτες που κάνουν τέτοια πράγματα για να σε αποσταθεροποιήσουν πνευματικά. Ισως είναι και τακτική, αλλά εντάξει. Δεν είναι [ο Μεντβέντεφ] και το πιο ώριμο άτομο ούτως ή άλλως!».

Ο Τσιτσιπάς είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολο για τον πατέρα του να μη μιλά κατά τη διάρκεια του αγώνα και επανέλαβε την πρότασή του να επιτραπεί το coaching στο τένις.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ