Ασταμάτητη η Κατερίνα Στεφανίδη- Νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF

Ασταμάτητη η Κατερίνα Στεφανίδη- Νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
2

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν του ανοικτού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου στο επί κοντώ, αναδείχθηκε νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF στις Βρυξέλλες.


Η Κατερίνα Στεφανίδη, που έχει κατακτήσει στην καριέρα της όλους τους μεγάλους διεθνείς τίτλους, κέρδισε και τη σειρά του Diamond League για 2η συνεχή χρονιά, αφού στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπερίσχυσε των αντιπάλων της με 4.85μ, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4.92μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (έχει φέτος 4.91μ), χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ασταμάτητη η Κατερίνα Στεφανίδη- Νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ


Παράλληλα παρέμεινε αήττητη την θερινή σεζόν σε όλους τους αγώνες της και φυσικά στο Diamond League, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες της σε Ντόχα, Ρώμη, Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ. Είναι η τρίτη συνεχής νίκη στη σειρά για τις Ελληνίδες άλτριες, αφού το 2015 είχε πρωτεύσει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Ασταμάτητη η Κατερίνα Στεφανίδη- Νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ


Στις Βρυξέλλες η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.65μ, τα οποία υπερέβη με την 1η προσπάθεια, ύψος που επίσης πέρασαν οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Κέιτ Νάζετ (ΗΠΑ) και Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία). Στα 4.75μ απέτυχαν τρεις φορές οι δύο τελευταίες αθλήτριες, ενώ η Μόρις το υπερέβη με την πρώτη και η Στεφανίδη με την 2η, όπως και η Νιούμαν που σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ.


Η μάχη συνεχίστηκε στα 4.85μ, όπου η Ελληνίδα άλτρια πέρασε με την 1η προσπάθεια, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρωτιά και πράγματι τα κατάφερε, αφού Μόρις και Νιούμαν απέτυχαν να υπερβούν το ύψος, παίρνοντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ CHATGPT OPENAI

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο έχοντας για προπονητή το ChatGPT

Ουκρανός αθλητής με προβλήματα όρασης κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο δίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιώντας το ChatGPT ως προπονητή, ψυχολόγο και μέσο παρακίνησης
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2026: Τελετή έναρξης με απουσίες λόγω πολέμου στο Ιράν και «επιστροφής» της Ρωσίας

Μέσα στους «πολέμους και τα αρνητικά πράγματα στον κόσμο, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε την ένταξη. Αυτό είναι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε σε αυτούς τους Αγώνες», δήλωσε πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Να είναι καλά για ένα λόγο κυρίως - γιατί από τις ευχαριστίες μας θα έχει χορτάσει :Να δείχνει ότι οι υψηλοί στόχοι θέλουν πνεύμα αριστείας, συστηματική δουλειά, υπομονή και επιμονή.Όχι χαλαρή μούχλα (στο μυαλό κυρίως).