Το «αντίο» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι- Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η μεταβίβαση

Το «αντίο» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι- Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η πώληση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχαιρέτισε την Τσέλσι, με μια ανακοίνωση, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ομάδας στην κοινοπραξία υπό τον Τοντ Μπόελι. 

«Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Τσέλσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ομάδα δούλεψε σκληρά για να βρει τον σωστό για την Τσέλσι που θα ήταν σε καλύτερη θέση να οδηγήσει επιτυχώς τον σύλλογο στο επόμενο κεφάλαιο», ανέφερε ο Αμπράμοβιτς, που αναγκάστηκε να πουλήσει τον σύλλογο έπειτα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Η ιδιοκτησία αυτού του συλλόγου έχει μεγάλη ευθύνη. Από τότε που ήρθα στην Τσέλσι, πριν από 20 χρόνια, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να πετύχει αυτός ο σύλλογος. Ο στόχος μου ήταν να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης έχει μια νοοτροπία που θα επιτρέψει την επιτυχία στην ανδρική και γυναικεία ομάδα, καθώς και τη θέληση και το κίνητρο να συνεχίσει την ανάπτυξη άλλων βασικών πτυχών του συλλόγου, όπως η ακαδημία και την κρίσιμης σημασίας δουλειά του Ιδρύματος Τσέλσι», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο Ρώσος ολιγάρχης. 

«Χαίρομαι που αυτή η έρευνα τώρα έχει καταλήξει σε επιτυχή κατάληξη. Καθώς παραδίδω την Τσέλσι στους νέους ιδιοκτήτες, τους εύχομαι καλή επιτυχία, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», τόνισε. 

«Ήταν η τιμή για μια ζωή να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου», υπογράμμισε ο Αμπράμοβιτς και ευχαρίστησε πρώην και νυν παίκτες του συλλόγου, το προσωπικό «και σαφώς τους φιλάθλους για αυτά τα απίστευτα χρόνια». 

«Είμαι υπερήφανος ότι ως αποτέλεσμα των κοινών επιτυχιών μας, εκατομμύρια άνθρωποι θα επωφεληθούν τώρα από το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιουργείται. Αυτή είναι η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί», συμπλήρωσε. 

Η Τσέλσι περνά στα χέρια του Τοντ Μπόελι και της κοινοπραξίας Clearlake Capital έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών. Με μια σύντομη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η Τσέλσι ενημέρωσε ότι η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, τόσο η Premier League όσο και η βρετανική κυβέρνηση ενέκριναν την πώληση. 

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών πριν από 19 χρόνια. Υπό την ιδιοκτησία του ο σύλλογος κέρδισε σχεδόν κάθε τίτλο: δύο Champions League, πέντε πρωταθλήματα στην Premier League, πέντε FA Cup και δύο Europa League μεταξύ άλλων, ενώ ξόδεψε πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες για μεταγραφές. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ