Το αντίο ενός θρύλου: Συγκίνηση κι αποθέωση για τον Ρότζερ Φέντερερ - Τα δάκρυα του Ράφα Ναδάλ

Φέντερερ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ήταν ένας αγώνας που κυριολεκτικά κανείς δεν έδωσε βάση στο αποτέλεσμά του. Κι αυτό γιατί ήταν ιστορικός για άλλους λόγους. 

Ένας έντονα συγκινημένος Ρότζερ Φέντερερ που δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, είπε αντίο στο τένις, παίζοντας τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τον Ράφα Ραφάλ στο πλευρό του κι όχι αντίπαλό του, στο πλαίσιο του  Laver Cup.

Μετά την ήττα των δύο, ο 41χρονος δέχτηκε παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό, με χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν εν χορώ το όνομά του στην O2 Arena του Λονδίνου. 

Ο ίδιος, αγκαλιάζοντας τον Ναδάλ, τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, με 40 κοινές αναμετρήσεις, στάθηκε αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

«Ήταν μια υπέροχη μέρα. Είμαι χαρούμενος, όχι λυπημένος. Είναι τέλεια να είμαι εδώ, είμαι ευτυχής που τα κατάφερα» ανέφερε ο 41χρονος Ελβετός, κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam. 

Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος συναισθηματικά φορτισμένος. Ο 36χρονος Ναδάλ που καθόταν δίπλα στον Φέντερερ καθώς η Έλι Γκούλνινγκ ερμήνευε για τη διοργάνωση, ξέσπασε και εκείνος σε κλάματα. 

«Ήταν ένα τέλειο ταξίδι. Θα το έκανα και πάλι από την αρχή» ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο κορτ μετά τον αγώνα. 

Το αντίο ενός θρύλου: Συγκίνηση κι αποθέωση για τον Ρότζερ Φέντερερ - Τα δάκρυα του Ράφα Ναδάλ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά grand slams, μεταξύ των οποίων οκτώ φορές το Wimbledon, έξι το Αυστραλιανό Όπεν, πέντε το Αμερικανικό και μία το Roland Garros. 

Έμεινε συνολικά 310 εβδομάδες στην κορυφή του παγκόσμιου ράνκινγκ. 

Το αντίο ενός θρύλου: Συγκίνηση κι αποθέωση για τον Ρότζερ Φέντερερ - Τα δάκρυα του Ράφα Ναδάλ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Ο Φέντερερ, του οποίου ο τραυματισμός στο δεξί γόνατο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να αγωνίζεται σε τουρνουά, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο τέλος του Laver Cup, παίζοντας με την Team Europe υπό τις οδηγίες του Μπιορν Μποργκ απέναντι στην Team World, αρχηγός της οποίας είναι ο Τζον ΜάκΕνρο.

«Ετοιμάζομαι για ένα τελευταίο διπλό» ανακοίνωσε ο Φέντερερ, με τον 36χρονο Ισπανό να ορίζεται τελικά ο συμπαίκτης του. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ