Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου θα είναι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου θα είναι στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Ο κορυφαία αθλήτρια, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είδε τις προσπάθειες πολλών ετών να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αφού κατάφερε να πάρει δύο χρυσά μετάλλια στα 35 και 20 χιλιόμετρα βάδην.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open ανέφερε πως «δεν έχω καταλάβει ακόμα τι γίνεται. Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο άρχισα λίγο να καταλαβαίνω τι γίνεται αλλά και πάλι θα πρέπει να πάω σπίτι μου για να δω την οικογένειά μου, να ηρεμήσω και ίσως θα μου πάρει και χρόνια να καταλάβω τι έχει συμβεί».

Μιλώντας για τον αγώνα των 35 χιλιομέτρων, η κορυφαία αθλήτρια δήλωσε: «Ήξερα ότι θα είμαι στα μετάλλια, κατέβαινα με την πρώτη επίδοση, ήμουν το φαβορί, οπότε προσπάθησα να μπω στο τέλος, στα τελευταία 5 χλμ μπροστά και να κάνω το δικό μου παιχνίδι».

Για τον αγώνα των 25 χιλιομέτρων είπε πως «όταν έφτασα να είμαι με τις άλλες δύο κοπέλες και είχα την ασφάλεια των μεταλλίων, που δεν το πίστευα ότι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή, κάτι μέσα μου μού ξύπνησε και λέω τώρα μπορώ να κάνω και τη νίκη. Μεγάλη στιγμή δεν το περιγράφω. Απίστευτο».

Παράλληλα, η αθλήτρια αποκάλυψε ότι η απόφαση να συμμετέχει στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων δεν ήταν κάτι που θεωρούνταν σίγουρο εξαρχής. 

«Δεν το είχα αποφασίσει από πριν. Είχα μιλήσει πριν δύο μήνες με τον προπονητή μου και του είχα πει ότι θέλω να κατέβω και στους δύο αγώνες. Μου είχε πει πως δε μπορεί να συμβεί, είναι μόνο 4 μέρες, δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς δε γίνεται να το κάνουμε αυτό, οπότε το είχα βγάλει από το μυαλό μου [...] Δέχτηκα τόσα πολλά μηνύματα από όλον τον κόσμο που μου έδωσαν τόσο μεγάλη δύναμη μέσα μου και το 20αρι το έτρεξα για όλη την Ελλάδα, και ας μην ήξερα αν θα τερματίσω, αν θα είμαι στη 10αδα, ας μην ήξερα τίποτα από όλα αυτά [...] Δεν το ήξερε ούτε ο σύζυγός μου ότι θα αγωνιστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το αν την ενοχλεί που ορισμένοι αναφέρονται στην ηλικία της απάντησε: «Όχι δεν με ενοχλεί. Θεωρώ ότι τα χρόνια δεν μπορούν να σε κρατήσουν πίσω στα όνειρα. Αισθάνομαι πολύ μικρή.»

Η Ντρισμπιώτη μίλησε επίσης και για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του 2023 άλλα και τους Ολυμπιακούς του 2024 όπου «θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου»

«Το Παρίσι θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου. Και βάζω τελεία σ’ αυτό. Θα είναι ο τελευταίος, θα είμαι πλέον 40, θέλω να αφοσιωθώ σε άλλα πράγματα μετά, αισθάνομαι γεμάτη, πόσο μάλλον με αυτά τα 2 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια. Οπότε θέλω ένα καλό πλασάρισμα στο Παγκόσμιο και γιατί όχι ένα ακόμα καλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ