ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, πήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Με την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στα 20 χλμ. βάδην «σφράγισε» η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το «εισιτήριό» της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, το 2024. 

Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα 20 χλμ. βάδην της Αυστραλίας, σε 1 ώρα 28.12. Με αυτή την επίδοση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έπιασε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες και παράλληλα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε η Αθηνά Παπαγιάννη με 1ωρ.28.58, από το 2004. 

«Ήταν καθαρά κούρσα τακτικής. Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτό τον καιρό στην Αυστραλία», δήλωσε η πρωταθλήτρια του βάδην στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Η Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε προετοιμασία στην Αυστραλία από τα τέλη Δεκεμβρίου. 

Για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για εμένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές», σημείωσε η 38χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να πετύχω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα». 

Πλέον, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιστρέφει στην Ελλάδα, για να συνεχίσει την προετοιμασία της για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. 

Με την επίτευξη του ορίου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες για τρίτη φορά. Το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε πάρει την 15η θέση και στο Τόκιο το 2021 είχε τερματίσει όγδοη. 

«Η εμπιστοσύνη σας είναι το κίνητρο μου! Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση για τους προσεχείς Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού! Σας ευχαριστώ!!», έγραψε στο Instagram, μετά τον αγώνα η Ντρισμπιώτη. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ