Αμερικανίδα παραολυμπιονίκης πέθανε στην προσπάθεια να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό

Αμερικανίδα παραολυμπιονίκης πέθανε στην προσπάθεια να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό Facebook Twitter
0

Η Παραολυμπιονίκης Άντζελα Μάντσεν έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό και να φτάσει από την Καλιφόρνια στη Χαβάη.

Τον θάνατο της 60χρονης επιβεβαίωσε η σύζυγός της, Ντεμπ Μάντσεν, με μια ανάρτηση στο Facebook. «Με τρομερή λύπη πρέπει να ανακοινώσω ότι η Άντζελα Μάντσεν δεν θα ολοκληρώσει την σόλο κωπηλατική διαδρομή της ως τη Χαβάη», έγραψε.

Η τελευταία φορά που είχε νέα από τη σύζυγό της ήταν το Σάββατο, όταν της έστειλε ένα μήνυμα. Σε αυτό, της έγραψε ότι θα έμπαινε στο νερό για να ολοκληρώσει κάποιες εργασίες συντήρησης. Όμως, η σύζυγός της ανησύχησε γιατί δεν της απαντούσε και ενημέρωσε την ακτοφυλακή, η οποία εντόπισε τη σορό της.

Στη ζωή της, η Άντζελα Μάντσεν είχε ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Μπήκε στους πεζοναύτες, επειδή τα αδέλφια της έλεγαν ότι δεν θα τα κατάφερνε στις ένοπλες δυνάμεις. Όμως, το 1993 τραυματίστηκε παίζοντας στην ομάδα μπάσκετ των πεζοναυτών και τα λάθη που έγιναν στην χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την άφησαν σε αμαξίδιο.

Έπειτα από αυτό, έμεινε άνεργη, ο γάμος της κατέρρευσε, ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε να ζει στον δρόμο. Όμως, από τη στιγμή που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό η ζωή της άλλαξε. Είχε μετάσχει τρεις φορές σε Παραολυμπιακούς αγώνες, κατακτώντας μετάλλια τόσο στην κωπηλασία όσο και στον στίβο.

Πέρα όμως από τις διακρίσεις της στις μεγάλες διοργανώσεις, είχε διασχίσει τόσο τον Ατλαντικό, όσο και τον Ινδικό Ωκεανό κωπηλατώντας, ενώ είχε κάνει και τον γύρο της Μ. Βρετανίας με το σκάφος της. Τον Απρίλιο, ξεκίνησε από την Καλιφόρνια με στόχο να φτάσει στη Χαβάη ως τον Ιούλιο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Τέλος, η Άντζελα Μάντσεν ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με πληροφορίες από Guardian, Press Telegram

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ