ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Άγνωστος κέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου «για όσα κάνει για τον αυτισμό» - «Το καλύτερο κέρασμα της ζωής μου»

Άγνωστος κέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου «για όσα κάνει για τον αυτισμό» - «Το καλύτερο κέρασμα της ζωής μου» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Το «καλύτερο κέρασμα της ζωής του» περιέγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου και μάλιστα από  «καταπληκτικό άγνωστο»

Επειδή βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και με αφορμή την καφετέρια που απαγόρευσε σε  ηλικιωμένους να κάτσουν, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας διηγήθηκε ένα περιστατικό με έναν άγνωστο που κέρασε τον ίδιο και την παρέα του, τον άλλοτε «αντίπαλό» του στα παρκέ, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media, αρχικά πίστεψαν πως το κέρασμα ήταν από το κατάστημα. Αποδείχτηκε πως υπεύθυνος ήταν ένας πελάτης που μάλιστα ήταν υπ'ατμον, χωρίς να μιλήσει στους δύο ή να ζητήσει σέλφι. 

Η μεγαλύτερη έκπληξη και χαρά, όμως, ήταν όταν διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για άλλον ένα φίλαθλο, αλλά έναν πολίτη που τον ευχαρίστησε με έναν καφέ για όσα κάνει για τον αυτισμό.

«Κύριεεεεε φωνάζω και γυρνάει από μακριά. 
Σας ευχαριστούμε, τι ομάδα είστε ; 
Τίποτα απαντάει.
Γι' αυτά που κάνεις για τον αυτισμό είναι το κέρασμα και φεύγει χωρίς να ζητήσει φωτογραφία, αυτόγραφο ή κάτι άλλο .
Αυτό το ονόμασα το καλύτερο κέρασμα της ως τώρα ζωής μου, από έναν καταπληκτικό άγνωστο» σημείωσε. 
 

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2021, ο Παπανικολάου ανακοίνωσε μέσω social media ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ, μιας διαταραχής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Σε μια ανάρτηση που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόζαρε μαζί με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκο Γκάλη με σκοπό να διαδώσει το μήνυμα σε όσο το δυνατό περισσότερους, ενώ φέτος, γνωστοποίησε πως η κόρη του είναι στο φάσμα του αυτισμού.

 

Έκτοτε, έχει ταχθεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση του κοινού για θέματα που αφορούν τον αυτισμό. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ