Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους Ρομά της Λάρισας εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ που θα συνδράμει οικονομικά για την αγορά 10.000 μασκών.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από επικοινωνία της διοίκησης της ΑΕΛ, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τον πρόεδρο των Ρομά Θεσσαλίας, κ. Παϊτέρη, θείο του πρώην τερματοφύλακα των "βυσσινί", Παναγιώτη Παϊτέρη, η ομάδα θέτει υπό την προστασία της τις συνοικίες των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, στη Γιάννουλη και στον Τύρναβο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

 

«Από σήμερα και μέχρι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού η ΠΑΕ ΑΕΛ θέτει υπό την προστασία της τις συνοικίες (κακώς αναφέρονται ως καταυλισμοί) των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, στη Γιάννουλη και στον Τύρναβο.

 

Σήμερα ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ήρθε σε επαφή με τους: 1. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, και 2. Πρόεδρο των Ρομά Θεσσαλίας κ. Παϊτέρη (είναι θείος του πρώην τερματοφύλακα της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτη Παϊτέρη) και τους δήλωσε ότι θέτει στη διάθεση τους το ποσό που απαιτείται για την αγορά 10.000 μασκών, οι οποίες όμως θα διατεθούν αποκλειστικά στους κατοίκους των ως άνω συνοικιών Ρομά του Νομού Λάρισας για την προληπτική προστασία τους.

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, εφόσον οι ως άνω μάσκες δεν επαρκέσουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των Ρομά των ως άνω συνοικιών του Νομού Λάρισας σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα θα επανέλθει με νέα δωρεά μασκών, εφόσον της ζητηθεί.

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί όλους τους πολίτες του Νομού Λάρισας, που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τις οικογένειες των συνανθρώπων μας Ρομά, που ζουν μαζί μας και οι οποίοι είναι γνωστό ότι επιβιώνουν με πολύ δύσκολες συνθήκες στη ζωή τους, να το πράξουν άμεσα.

 

Η ανθρώπινη υπόσταση είναι μία και χωρίς διακρίσεις.