Απέχουν από την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας πόλο οι διεθνείς παίκτες της ομάδας λόγω της αδιαφορίας της Ομοσπονδίας, όπως ανακοίνωσαν σε επιστολή τους.

 

Την επιστολή υπογράφουν 11 μέλη της ομάδας, τα οποία μιλούν για απαξίωση από την ΚΟΕ που αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τα στοιχειώδη έξοδα που χρειάζονται για τις προπονήσεις.

 

Ολόκληρη η επιστολή:

 

«Ο λόγος της παρούσης επιστολής είναι η ανάγκη που νιώθουμε να εκφράσουμε τη λύπη και απογοήτευση μας για την πλήρη απαξίωση μας από την ομοσπονδία και την από μέρους της παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους κόπους μας.

Έχουμε την τιμή να έχουμε κληθεί για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα στη Βουδαπέστη το διάστημα 14-27 Ιουλίου.

Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος τις απαιτήσεις μιας τέτοιας προετοιμασίας, αν σκεφτεί ότι το πρόγραμμα μας απαιτεί διπλές προπονήσεις 5-6 ωρών ημερησίως επί 75 ημέρες, στις οποίες πρέπει επιπλέον να υπολογιστούν ο χρόνος και τα έξοδα των μετακινήσεων.

Για τους προαναφερθέντες λόγους και αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών, καταθέσαμε πριν δύο μήνες στην Ομοσπονδία μέσω του εφόρου της ομάδας, συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τα οδοιπορικά τα οποία θα πρέπει να μας καταβληθούν. Μέχρι σήμερα, ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας μας δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση από κανέναν, ούτε έστω αρνητική! Μάλιστα σε σημερινή μας προσπάθεια επικοινωνίας, ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε λύση, όμως το αίτημα μας απορρίφθηκε! Και σαν να μην έφθανε αυτή η παντελής έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας και σεβασμού προς τους αθλητές , ο έφορος της ομάδας μας μετέφερε το ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΟΕ δεν έχουν εικόνα για τα οικονομικά της (!) και δεν μπορούν να μας εγγυηθούν τίποτα (!) όσον αφορά τα οδοιπορικά μας για τη φετινή προετοιμασία και τους αγώνες.

Σεβόμενοι τους εαυτούς μας, τους κόπους μας, το άθλημα μας και τη χώρα μας λάβαμε όλοι μαζί την απόφαση να απέχουμε από την έναρξη της προετοιμασίας έως ότου βρεθεί λύση στα προβλήματα μας.

Σε περίπτωση μη εύρεσης λύσης και αν και εφόσον μας ζητηθεί είμαστε πρόθυμοι να θέσουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή 4 εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων (μέγιστο διάστημα που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά εξ ιδίων χρημάτων) μη έχοντας καμία οικονομική απαίτηση από την ομοσπονδία και αναλαμβάνοντας εξ' ολοκλήρου τα προσωπικά μας έξοδα».

 

Υπογράφουν οι:

1) ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

3) ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4) ΓΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

5) ΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

6) ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

7) ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

8) ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

9) ΠΟΝΤΙΚΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

10) ΤΣΑΛΚΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

11) ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr