Ιστιοπλοΐα: Βιασμό σε ηλικία 11 ετών καταγγέλλει δεύτερη αθλήτρια της Εθνικής - «Ο όμιλος έθαψε το θέμα»

Ιστιοπλοΐα: Βιασμό σε ηλικία 11 ετών καταγγέλλει δεύτερη αθλήτρια της Εθνικής - «Ο όμιλος έθαψε το θέμα» Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η δεύτερη αθλήτρια ιστιοπλοΐας μετά την Σοφία Μπεκατώρου που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά, σε ηλικία έντεκα ετών, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV κάνοντας λόγο για «βιασμό με όλο το νόημα» από τον τότε προπονητή της. 

Πρόκειται για την ίδια αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου. Ο Νίκος Κακλαμανάκης δήλωνε χθες πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είχε κακοποιηθεί πριν περίπου 9 χρόνια και επειδή δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», ανέφερε σε δηλώσεις της στο OPEN TV. 

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν», ανέφερε για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε περί από μία δεκαετία. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε».

Η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας λέει πως δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. «Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

Η εικοσάχρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια.

«Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, έντεκα χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

 

Η αθλήτρια καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον ναυτικό όμιλο, στον οποίο άνηκε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του ομίλου».

«Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση», αναφέρει. 

Με πληροφορίες από OPEN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ