Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν θέλω να είμαι πια παιδί - Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άντρα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν θέλω να είμαι πια παιδί - Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άντρα» Facebook Twitter
0

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε από τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι τα συναισθήματά του προς το γυναικείο φύλο.

«Μόλις πριν από μια δεκαετία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένα απλό παιδί στην Ελλάδα, γεμάτο ελπίδες και όνειρα ενώ προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα του στο τένις. Ωστόσο τα εμπόδια έγινα ορατά καθώς άρχιζε να παίρνει στα σοβαρά την ασχολία του. Η Ελλάδα δεν έχει παιδεία στο τένις και δεν του δόθηκε καμία οικονομική στήριξη. Ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να φύγει προκειμένου να πετύχει αλλά η οικονομία κατέρρεε υπό την κρίση που θα όριζε μια ολόκληρη γενιά», ξεκινά το άρθρο του ο δημοσιογράφος Tumaini Carayol. 

«Όταν το σκέφτομαι τώρα, είμαι πολύ περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα», λέει ο 22χρονος τενίστας. «Θα μπορούσα πολύ άνετα να φρικάρω και να νιώσω περισσότερο την πίεση τότε», προσθέτει. 


Η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον χρηματοδοτήσει μόνη της, οπότε ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος, παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύει μαζί του, με την οικονομική βοήθεια της θείας του και άλλων. «Ο Τσιτσιπάς αναπτυσσόταν διαρκώς στα γήπεδα σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες του πατέρα του που μειώνονταν μετά τις διαμονές σε ξενοδοχεία και λόγω της ανεργίας στο σπίτι», αναφέρει το ρεπορτάζ. «Τα ξαδέρφια μου ήταν άνεργα, τα αδέρφια του πατέρα μου επίσης. Δεν υπήρχε εισόδημα στην οικογένεια», προσθέτει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.  

Στη συνέντευξή του, ο Έλληνας αθλητής αποκάλυψε επίσης πως δέχτηκε «ρατσιστικά σχόλια και μίσος» στα ταξίδια του, λόγω της ξενοφοβίας που είχε δημιουργηθεί από τους οικονομικούς χειρισμούς της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

«Ένιωθα ότι κρινόμουν αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν δικό μου λάθος, δεν είχα καμία σχέση με αυτό. Ήταν δύσκολο για μένα σαν παιδί. Πάντα ένιωθα σαν μειοψηφία όπου και αν πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που λανθασμένα πίστευαν. Και νομίζω επίσης πως κατά κάποιον τρόπο με έκανε πιο δυνατό. Κοιτάζοντας πίσω, απλώς με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος», εξηγεί ο ίδιος. 


«Αν και προσεκτικός συνεντευξιαζόμενος που σκέφτεται βαθιά πριν απαντήσει, είναι δειλός κατά βάθος και συχνά μιλάει για τις δυσκολίες να κάνει φίλους στα ταξίδια και γενικώς», σημειώνει ο δημοσιογράφος.  

«Κάθε φορά που πρόκειται να κάνω έναν καινούργιο φίλο ή να αφήσω αυτό το άτομο να με πλησιάσει και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ πως τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και πως το εγκρίνω», λέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και συνεχίζει: «Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να είναι κακή επιρροή στη ζωή μου. Όντας εσωστρεφής, με το αντίθετο φύλο χρειάστηκε χρόνος μέχρι να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Θα έλεγα πως το έκανα πιο αργά στη ζωή μου, [και αυτό είναι] κάπως ασυνήθιστο για αγόρια».


Αν και παραδέχεται πως πολλές φορές «η μαμά και ο μπαμπάς ανακατεύτηκαν πολύ», ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλησε να στείλει επίσης ένα μήνυμα σε όλους όσοι εντός και εκτός γηπέδων τον χαρακτηρίζουν ανώριμο. «Δεν θέλω πια να είμαι παιδί. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άντρα. Έμαθα πολλά στο Tour, έμαθα πολλά και εκτός court, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό αποκαλώ εγώ να είσαι ενήλικας τώρα», κατέληξε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ