Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη: Έβγαινα εκτός ελέγχου

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη: Έβγαινα εκτός ελέγχου Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη, λέγοντας ότι έβγαινε «εκτός ελέγχου», ενώ ένιωθε ότι δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν.

Ο 25χρονος Αυστραλός τενίστας ελληνικής καταγωγής άρχισε την ψυχοθεραπεία το 2018 προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της ψυχικής υγείας του, ενώ αποφάσισε να μην έχει ένα υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα.

«Όταν ζοριζόμουν- και αυτό δεν αφορούσε μόνο το τένις- υπήρχαν στιγμές που ήμουν σοβαρά καταθλιπτικός», ανέφερε ακόμη. «Αισθανόμουν ότι κανένας δεν ήθελε να με γνωρίσει σαν άνθρωπο, ήθελαν απλά να επικοινωνήσουν μαζί μου επειδή ήμουν τενίστας και να με χρησιμοποιήσουν. Πίστευα ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν. Ήταν ένα μοναχικό, σκοτεινό μέρος», περιέγραψε.

«Έχασα τη χαρά του παιχνιδιού και έβγαινα εκτός ελέγχου», πρόσθεσε. Ο Κύργιος έχει επικριθεί πολλές φορές για τη συμπεριφορά του εντός του κορτ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 τιμωρήθηκε με διαθεσιμότητα 16 εβδομάδων και πρόστιμο 25.000 εξαιτίας επιθετικής συμπεριφοράς και πολλοί τον χαρακτηρίζουν «το κακό παιδί» του τένις. Δεν ήταν η πρώτη του τιμωρία για αυτό το θέμα.

«Έπεσα σε κατάθλιψη εξαιτίας των πραγμάτων που πίστευα ότι έπρεπε να είμαι», δήλωσε ο 25χρονος. «Πολλοί άνθρωποι με πίεζαν και εγώ πίεζα πολύ τον εαυτό μου», συμπλήρωσε. «Φοβόμουν να βγω έξω και να μιλήσω σε ανθρώπους γιατί σκεφτόμουν ότι θα τους απογοητεύσω επειδή δεν κέρδιζα ματς», πρόσθεσε.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM