ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους «4» του Ρολάν Γκαρός - Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους «4» του Ρολάν Γκαρός - Προκρίθηκε στα ημιτελικά Facebook Twitter
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 3-0 σετ του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ.

Με τον Ρώσο τενίστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δική του προϊστορία, καθώς οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι συνολικά 6 φορές στο παρελθόν (σ.σ. με τη σημερινή αναμέτρηση). Στον τελευταίο αγώνα, μάλιστα, στο Αμβούργο, ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Είναι η πρώτη φορά που ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής περνά στα ημιτελικά του Roland Garros.


Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε απόψε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι, νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

«Αν σας πω δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το ότι δεν ξεκίνησα καλά θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω. Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ», δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ