TIME: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020

TIME: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020 Facebook Twitter
0

Ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020 συμπεριέλαβε το περιοδικό ΤΙΜΕ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Το σχετικό κείμενο στο TIME για τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς, υπογράφει ο έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και έξι φορές MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ. Στο κείμενο γίνεται 

«Ο Πολ Σάιμον τραγούδησε πως "κάθε γενιά πετά έναν ήρωα στα pop charts". Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσαρκώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που όλοι θα θέλαμε να είχαμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση», γράφει ο Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ. 

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Όταν τον παρακολουθείς να αγωνίζεται, δεν βλέπεις μόνο αυτό που είναι, αλλά όσα είναι πιθανά. Υπάρχει μία μυστικιστική ποιότητα που κάνει τις καρδιές των φιλάθλων να χτυπούν πιο γρήγορα, όταν βλέπουν αυτόν τον άνθρωπο να περπατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται, το δέρμα μας να ζαρώνει περιμένοντας να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρας του μεγαλείου» γράφει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας. 

Ο Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ λέει για το δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κατακτήσει και νέα ρεκόρ. «Κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία ικανότητας ενός αθλητή για μία σεζόν (Player Efficiency Rating), το οποίο συνδυάζει όλους τους διαφορετικούς τομείς στατιστικής ενός παίκτη, στην ιστορία του ΝΒΑ - τα οποία στατιστικά πιθανότατα να μην είναι σε θέση να καταρρίψουν οι επόμενες γενιές». 

«Όμως, ένας ήρωας του αθλητισμού είναι πολλά περισσότερα από κάποια ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα γιατί βγήκε μπροστά για όσα πιστεύει. Αφού οδήγησε τους Μπακς στα play offs, αυτός και η ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στην πολιτεία τους με το να αρνηθούν να αγωνιστούν, προκαλώντας ένα κύμα απεργιών και αναβολών σε ολόκληρο το ΝΒΑ». 

«Κάποτε ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου είπε ότι σημαίνει "το στέμμα έχει φτάσει". Σίγουρα έφτασε...», καταλήγει ο Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς κοινοποίησαν το γεγονός από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. Από τον χώρο του αθλητισμού, πλάι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρίσκονται, ανάμεσα σε άλλους και άλλες, ο παλαίμαχος πλέον παίκτης του ΝΒΑ Ντουέιν Γουέιντ, ο Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον και η τενίστρια Nαόμι Οσάκα.

Με πληροφορίες από ΤΙΜΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM