Τον Τέρι Φοξ τιμά η Google με το σημερινό doodle της, τον άνθρωπο που αποτέλεσε πηγή ελπίδας και έμπνευσης για τους καρκινοπαθείς.

 

Ο Τέρι Φοξ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1958, στο Γουίνιπεγκ. Στα 19 του διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών, κάτι που είχε συνέπεια να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του. Δεν επέτρεψε όμως σε αυτό να τον επηρεάσει. Αντίθετα, αποφάσισε να διασχίσει τρέχοντας τον Καναδά, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο.

 

 

 

Τρία χρόνια μετά τη διάγνωση, στις 12 Απριλίου 1980, ο Τέρι Φοξ ξεκίνησε τον «Μαραθώνιο της Ελπίδας». Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες, έτρεχε σχεδόν ένα μαραθώνιο κάθε ημέρα, για τέσσερις μήνες, καλύπτοντας συνολικά 5.373 χιλιόμετρα.

 

 

 

Η επάνοδος του καρκίνου δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τη διαδρομή που είχε σχεδιάσει, πέτυχε όμως τον στόχο του να συγκεντρώσει ένα δολάριο για κάθε Καναδό πολίτη, συνολικά πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα. Ο Τέρι Φοξ έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουνίου 1981, μόλις στα 23 του χρόνια.

 

 

 

Σαν σήμερα, το 1981, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το «Terry Fox Run» και 300.000 άνθρωποι σε όλο τον Καναδά περπάτησαν, έτρεξαν ή έκαναν ποδήλατο, τιμώντας τη μνήμη του Τέρι και συγκεντρώνοντας χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο. Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο και από τη θέσπισή του έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr