Ολυμπιακοί Αγώνες: «Δύσκολη η διεξαγωγή τους χωρίς εμβόλιο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Δύσκολη η διεξαγωγή τους χωρίς εμβόλιο» Facebook Twitter
EPA
0

Άλλη μία φωνή αμφιβολίας αναφορικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 προστέθηκε στις υπάρχουσες εν μέσω παγκόσμιας κρίσης κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης Ιαπωνίας (JMA), Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, «θεωρώ πως θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν του χρόνου οι Ολυμπιακοί, αν δεν αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο», προσθέτοντας πως «δεν λέω σ'αυτή τη φάση αν θα έπρεπε ή όχι να διεξαχθούν. Λέω μονάχα πως θα είναι δύσκολο. Η πανδημία δεν είναι περιορισμένη μόνο στην Ιαπωνία, αφορά την παγκόσμια κοινότητα».

Ο Γιοκοκούρα κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων, ώστε να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών του χρόνου.

Απέδωσε την εξάπλωση του ιού στα νοσοκομεία στην έλλειψη στολών και άλλου προστατευτικύ εξοπλισμού, τονίζοντας πως «δεν νομίζω πως είναι εφικτή η άρση της έκτακτης ανάγκης στη χώρα σ'αυτή τη φάση».

Αρκετοί ειδικοί της υγείας έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021. Την περασμένη εβδομάδα, ο Κεντάρο Ιγουάτα, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κόμπε και ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, χαρακτήρισε «απίθανο» το ενδεχόμενο διεξαγωγής σε μόλις ένα χρόνο από τώρα: «Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν νομίζω πως οι Ολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν του χρόνου. Για να πραγματοποιηθούν, είναι απαραίτητες δύο συνθήκες: Πρώτον, να ελεγχθεί η Covid-19 στην Ιαπωνία και δεύτερον, να ελεγχθεί και στον υπόλοιπο κόσμο».

«Είμαι πολύ απαισιόδοξος για τη διεξαγωγή τους το επόμενο καλοκαίρι, εκτός αν πραγματοποιηθούν σε εντελώς διαφορετική δομή, όπως χωρίς κοινό ή με εξαιρετικά περιορισμένη συμμετοχή» παρατήρησε ο ίδιος.

Η Ιαπωνία έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τις επιπτώσεις του κορωνοϊού που έχουν βιώσει άλλες χώρες, έχοντας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 400 θανάτους και 13.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα - χωρίς να περιλαμβάνονται οι αριθμοί θανάτων και κρουσμάτων του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που είχε τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα τον Φεβρουάριο.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές και η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να ματαιώσουν τους Ολυμπιακούς μεταφέροντάς τους ένα χρόνο μετά. Όπως τόνισαν, δεν υπάρχει 'Plan B' παρά μόνο προετοιμασίες για το επόμενο καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, ο Τζον Κόουτς, μέλος της ΔΟΕ που επιβλέπει τις προετοιμασίες, σημείωσε πως είναι ακόμα «αρκετά νωρίς να πούμε με βεβαιότητα αν η πανδημία θα επηρεάσει περαιτέρω τη διοργάνωση».

Με πληροφορίες από Guardian/ΝΥΤ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM