Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 1 θα συνεδριάσει την Πέμπτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με βασικό θέμα την παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων της Λίγκας λόγω κορωνοϊού

 

Στην συνάντησή τους μετά από 18 ημέρες και το τελευταίο έκτακτο Δ.Σ., όπου μπήκε «λουκέτο» σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ λόγω της πανδημίας, οι 14 ομάδες θα συζητήσουν για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, αν και το βασικό ζήτημα όλων ήταν και παραμένει το οικονομικό και πώς θα περιοριστεί η (δεδομένη) «ζημιά» από την αναστολή των πρωταθλημάτων. 

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει για πρώτη φορά η προοπτική περικοπών στα συμβόλαια παικτών/προπονητών, για όσα διάστημα διαρκέσει το lockdown και στα ελληνικά γήπεδα.

 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις και προτάσεις την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα στους συλλόγους. Εντούτοις, η πρόταση που φαίνεται να επικρατεί στην παρούσα φάση, είναι αυτή που περιλαμβάνει «ψαλίδι» κατά 30% σε όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητικών επιτελείων (αρχικά) για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο.

 

Δηλαδή το τρίμηνο που θεωρείται δεδομένο πως θα διαρκέσει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης, με προοπτική να παραταθεί το συγκεκριμένο μέτρο και για τον Ιούνιο, εάν συνεχιστεί και τότε το lockdown.