Ο Τζόκοβιτς αγοράζει ιατρικό εξοπλισμό για τη μάχη της Σερβίας κατά του κορωνοϊού

Ο Τζόκοβιτς αγοράζει ιατρικό εξοπλισμό για τη μάχη της Σερβίας κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Ο Τζόκοβιτς αγοράζει ιατρικό εξοπλισμό για τη μάχη της Σερβίας κατά του κορωνοϊού (EPA)
2

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, χαρίζει 1 εκατ. ευρώ σε αναπνευστήρες και ιατρικό εξοπλισμό στη γενέτειρά του Σερβία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο 17 φορές πρωταθλητής θα παράσχει την οικονομική βοήθεια στη Σερβία μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει με τη σύζυγό του Γιελένα.

Έχουν έρθει ήδη σε επαφή με κατασκευαστές σε Κίνα και Γερμανία για την αγορά του εξοπλισμού.

«Έχουμε μιλήσει με τις Αρχές στη Σερβία και τους αρμόδιους στον τομέα της Υγείας αλλά και με αρκετούς άλλους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν ώστε να λάβουμε τη σωστή πληροφόρηση για το ποια αγαθά είναι αναγκαία αυτήν τη στιγμή» είπε σε δημοσιογράφους ο Σέρβος τενίστας.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από την ισπανική πόλη της Μαρμπέγια, ο Τζόκοβιτς πρόσθεσε: «Η δωρεά μας προορίζεται για την αγορά αναπνευστήρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού».

Ο 32χρονος πρωταθλητής δήλωσε ακόμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει ένα «θετικό πνεύμα» και να απολαύσει τον ελεύθερο χρόνο που έχει με την οικογένειά του εν μέσω της πανδημίας.

Η Σερβία καταγράφει ήδη 81 κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, φτάνοντας συνολικά στα 384. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί τέσσερις θάνατοι.

Νωρίτερα, και ο συνάδελφος του Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ, μαζί με τη σύζυγό του Μίρκα, ανακοίνωσαν ότι χαρίζουν 1 εκατ. ελβετικά φράγκα σε ευπαθείς ομάδες της χώρας του (Ελβετία), ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ μαζί με τον Ισπανό μπασκετμπολίστα Πάου Γκασόλ συμβάλλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, συγκεντρώνοντας από κοινού χρήματα.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Με αποδοχές που μέχρι τώρα (μόνο απο το τέννις, χώρια τα υπόλοιπα) είναι πάνω απο 200 εκατομμύρια, έδωσε μέσω του ιδρύματος του 1 εκατομμύριο.... σε μια χώρα σαν τη Σερβία που υποδομές είναι μιας άλλης εποχής. Καταξοδεύτηκες βρε παιδί!
Από τον Τσιτσιπά και την εγχώρια ελιτ των δήθεν σελέμπριτι καλύτερα όμως. Έχουν ανεβάσει ο καθένας από ένα βιντεάκι με το τι τρώνε για πρωινό λες και θα σώσει ζωές και η Rihanna μόνη της έσκασε 5 μύρια για κοινωνικό παντοπωλείο.