Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες

Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες Facebook Twitter
0

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο Ράλι Ντακάρ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Πορτογάλου αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες. 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο 40χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ στην Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκονσάλβες έχασε τις αισθήσεις του μετά από πτώση από την μηχανή του. Μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Γκονσάλβες έτρεχε με μηχανή για λογαριασμό της ινδικής εταιρείας Hero και βρισκόταν στην 46η θέση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής διαδρομής μήκους 546 χιλιομέτρων Ριάντ - Γουαντί Αλ Νταγουασίρ, ο Πορτογάλος έπεσε από τη μηχανή του, στο 276ο χιλιόμετρο στις 10:16μ.μ τοπική ώρα. Όταν οι διασώστες έφτασαν με ελικόπτερο, ο Γκονσάλβες είχε ήδη υποστεί καρδιακή ανακοπή. 

Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες Facebook Twitter

Στις 10:08, οι διοργανωτές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν και αμέσως απογειώθηκε νοσοκομειακό ελικόπτερο που έφτασε στον αναβάτη μέσα σε 8 λεπτά. Ωστόσο ήταν ήδη αργά και αφού προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή, η σορός χωρίς αποτέλεσμα, μετέφεραν την σορό του στο νοσοκομείο Layla. 

Είναι ο πρώτος οδηγός που σκοτώνεται στο ράλι Ντακάρ μετά τον θάνατο του Μίκαλ Χέρνικ το 2015. Αυτή, ήταν η 13η φορά που ο Πορτογάλος οδηγός συμμετείχε στον κορυφαίο αγώνα, ενώ το 2015 είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Με πληροφορίες από autosport.gr και motorsport.gr

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM