Ακάθεκτος ο Βαζαίος: Στον τελικό με ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ

Ακάθεκτος ο Βαζαίος: Στον τελικό με ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ Facebook Twitter
0

Ετοιμος να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο είναι ο Ανδρέας Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Μετά το χθεσινό του θρίαμβο στα 200μ. μικτή ατομική, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκριση και για τον αυριανό (8/12, 19:35) τελικό των 100μ. μικτή ατομική, καθώς πήρε τη δεύτερη θέση των ημιτελικών με 51.75. 

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον πρωινό προκριματικό (51.89) και δείχνει ικανός να ανέβει και σε αυτό το αγώνισμα στο βάθρο των νικητών. Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής με επίδοση 51.75 «'έσπασε» για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες το πανελλήνιο ρεκόρ και είναι πλέον από τα μεγάλα φαβορί στα 100μ μικτής.

Όμως και η Άννα Ντουντουνάκη έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων κολυμβητών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η 24χρονη Χανιώτισσα κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα με 57.18 (57.41 είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό) και κατέλαβε την έβδομη θέση των ημιτελικών, παίρνοντας την πρόκριση για τον αυριανό (8/12, 19:29) τελικό.

Ταχύτερη όλων ήταν η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο με 56.63, ενώ ακόμη τρεις αθλήτριες «κατέβηκαν» τα 57΄΄ (η Έμιλι Μπέκμαν από τη Δανία, η Αναστασίγια Σκουρντάι από τη Λευκορωσία και η Μπερίλ Γκασταλντελό από τη Γαλλία), όλες από τη δεύτερη ημιτελική σειρά, που πήγε σαφώς πιο γρήγορα από την πρώτη, στην οποία αγωνίστηκε η Ντουντουνάκη.

Εκτός από τους τελικούς των Βαζαίου και Ντουντουνάκη, η αυριανή (8/12) τελευταία ημέρα στη Γλασκώβη περιλαμβάνει ακόμη τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Βαζαίος έχει δηλωθεί να μετάσχει και στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα (12:18), στην 5η και τελευταία σειρά, σε ένα αγώνισμα όπου πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM
ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM