Πιέσεις από τη FIFA στο Ιράν ώστε να επιτραπεί στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα

Πιέσεις από τη FIFA στο Ιράν ώστε να επιτραπεί στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα Facebook Twitter
0

Ασφυκτικές πιέσεις προς το Ιράν ασκεί η FIFA, σύμφωνα με το Reuters ώστε να επιτραπεί στις γυναίκες να εισέρχονται στα γήπεδα και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο χωρίς να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης.

Οι πιέσεις εντάθηκαν αφότου μια 29χρονη αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγηθεί επειδή προσπάθησε να μπει σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Η Σαχάρ Χονταρί προχώρησε στην ακραία αυτή πράξη όταν ενημερώθηκε ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να οδηγηθεί στη φυλακή για έξι μήνες.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προχώρησε σήμερα σε δήλωση για το θέμα λέγοντας: «Ελπίζω η ιρανική ομοσπονδία και οι ιρανικές αρχές να είναι δεκτικές στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να τα αντιμετωπίσουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Επικοινώνησα μαζί τους αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν όπως έχει κάνει και η διοίκηση της FIFA. Έχουμε αυτή τη στιγμή μια αντιπροσωπεία της FIFA στο Ιράν και ανυπομονώ να ακούσω καλά νέα από αυτούς.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στις γυναίκες στα ποδοσφαιρικά στάδια της χώρας. Κατανοούμε πως υπάρχουν βήματα και διαδικασίες που πρέπει να γίνουν πριν αυτό μπορεί να γίνει με το σωστό και ασφαλή τρόπο, όμως τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν τα πράγματα και η FIFA περιμένει θετικές εξελίξεις από το επόμενο εντός έδρας ματς του Ιράν, τον Οκτώβριο». 

 Ο επικεφαλής του επιτελείου του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στα γήπεδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα περιοριστούν οι βωμολοχίες και η βία.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ