Ελλάδα - Σερβία: Ήττα στην παράταση για την Εθνική

Ελλάδα - Σερβία: Ήττα στην παράταση για την Εθνική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά από συγκλονιστικό φινάλε στην κανονική διάρκεια, τον Θανάση Αντετοκούνμπο να στέλνει με τρίποντο το ματς σε παράταση, η Σερβία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της την εθνική στο 29ο Τουρνουά «Ακρόπολις».

Η Εθνική συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ η Σερβία αναδείχτηκε νικήτρια για πρώτη φορά, σε 5 συμμετοχές της στο τουρνουά «θεσμό» της ΕΟΚ. O Giannis αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε σοβαρά πριν το ημίχρονο, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 31-23.

Τον Αθηναίου μετέφεραν στα χέρια ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μέχρι τα αποδυτήρια. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σφάδαζε και κρατούσε το μέτωπό του από τον πόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Με 11 παίκτες παρατάχθηκε η εθνική, καθώς εκτός από τον Κώστα Σλούκα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άφησε εκτός τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Παπανικολάου. Με 10παίκτες αγωνίστηκε η Σερβία. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς άφησε εκτός για να ξεκουραστεί τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς. Μάλιστα, με άδεια του Ομοσπονδιακού της Σερβίας, ο Γιόκιτς ταξίδεψε στο Βελιγράδι.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α., 80-85 παρ.

Την τρίτη θέση στο τουρνουά πήρε η Τουρκία, η οποία επέστρεψε από το -13 της 3ης περιόδου και με επιμέρους σκορ 24-9 νίκησε με 72-70 την Ιταλία. Ο Ερσάν Ιλιασόβα σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ της Τουρκίας αναδείχτηκε ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους.

Μίλησε στο τέλος ο κορυφαίος των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα το Σάββατο (17/8), Φουρκάν Κορκμάζ (12π. με 2 τρίποντα) για να πετύχει η ομάδα του την πρώτη νίκη της στο τουρνουά και να καταλάβει την 3η θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΡΑΝΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Ο Ζελένσκι τίμησε τον αθλητή που αποκλείστηκε λόγω κράνους μνήμης για τον πόλεμο

Ο αθλητής είχε δηλώσει ότι ήθελε να αγωνιστεί φορώντας κράνος μνήμης με εικόνες 24 Ουκρανών αθλητών και παιδιών που σκοτώθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της εισβολής
THE LIFO TEAM
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΑΤΑ ΙΛΙΑ ΜΑΛΙΝΙΝ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο Ίλια Μαλίνιν πήρε χρυσό και το μοιράστηκε με τη γάτα του

Ο Μαλίνιν ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που πήρε την πρώτη θέση στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ, με την εμφάνισή του στο ελεύθερο πρόγραμμα να αποδεικνύεται καθοριστική
THE LIFO TEAM