Ο Τσιτσιπάς γράφει ιστορία: Στο Νο5 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του

Ο Τσιτσιπάς γράφει ιστορία: Στο Νο5 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του Facebook Twitter
EPA
0

Με μία εκπληκτική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Citi Open στην Ουάσιγκτον και «κλείδωσε» την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Μετά από την χθεσινή του επιτυχία, θεωρείται βέβαιο πως θα ανέβει στην 5η θέση της επόμενης κατάταξης της ATP, με 4045 βαθμούς (ο Νισικόρι έχει 4040), πίσω από τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ και Τιμ. Ο 20χρονος τενίστας νίκησε με 2-0 σετ τον Μπενουά Περ στα προημιτελικά, «δύσκολα» στο πρώτο σετ με 7-5 αλλά σαρώνοντας στο δεύτερο με ένα επιβλητικό 6-0.

Ο Τσιτσιπάς προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «4» του Citi Open, νικώντας τον Γάλλο μέσα σε 74 λεπτά, με 13 winners και 18 αβίαστα λάθη. Ο Περ μπορεί να είχε 16 winners αλλά έκανε 38 αβίαστα λάθη (λάθη χωρίς ιδιαίτερη πίεση, είτε από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, είτε από λανθασμένο υπολογισμό).

Στο πρώτο σετ ο Περ προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε επίσης με μπρέικ και ισοφάρισε, κερδίζοντας τελικά 7-5. Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ όπου ο Γάλλος «εγκατέλειψε» και ο Στέφανος Τσιτσιπάς σάρωσε με 6-0. Στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Νόμπερτ Γκόμπος. 

Ο Τσιτσιπάς, που σε λίγες ημέρες έχει τα γενέθλιά του, είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τίτλο Γκράν Σαλάμ στην κατηγορία εφήβων (Junior). Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό.

Από την αρχή της χρονιάς, ο 20χρονος έχει κατακτήσει 2 τίτλους (34 νίκες - 15 ήττες), κερδίζοντας 2.821.891 δολάρια από τα χρηματικά έπαθλα. Στη σύντομη επαγγελματική καριέρα του (ξεκίνησε το 2016) έχει συνολικά κατακτήσει 3 τίτλους και έχει κερδίσει 5,94 εκατομμύρια δολάρια από τις συμμετοχές του σε διεθνή τουρνουά. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM