Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4.71μ. και μοιράστηκε την πρώτη θέση με τις Σιντόροβα και Νιούμαν, στο IAAF Indoor Tour της Καρλσρούης.

 

Στον τρίτο αγώνα για τη σεζόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να κάνει άλμα πάνω από τα 4.70 μέτρα, όπως είχε κάνει και στους δύο αγώνες που είχαν προηγηθεί. 

 

Η Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα στα 4.63μ αλλά μετά τα 4.71μ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.78μ, ύψος στο οποίο είχε καλή πρώτη προσπάθεια.

 

Η πρωταθλήτρια του άλμα επί κοντώ, είναι αρκετά καταβεβλημένη το τελευταίο δεκαήμερο, εξαιτίας μίας ίωσης που την ταλαιπωρεί και δεν της επιτρέπει να γυμναστεί σωστά.


Την έκπληξη στον αγώνα έκανε η Αλίσα Νιούμαν, που με 4.71μ ξεπέρασε τον εαυτό της και πέτυχε ρεκόρ Καναδά (προηγούμενο ρεκόρ 4.70μ). Η Αντζέλικα Σιντίροβα πέρασε και αυτή τα 4.71μ ενώ τέταρτη πίσω από τις τρεις αθλήτριες ήταν η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), που έμεινε στα 4.63 μέτρα.

 

Πολύ καλό ήταν και το ξεκίνημα της Νικόλ Κυριακοπούλου στη χειμερινή σεζόν.

 

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο, άνοιξε τη σεζόν με καλύτερο άλμα στα 4.63μ.

 

Η Κυριακοπούλου, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση, ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4.40μ, πέρασε με την δεύτερη τα 4.55μ και τα 4.63μ.

 

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.71μ, ύψος που η Ελληνίδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η Κυριακοπούλου έχει ως στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ