Βαριά καμπάνα για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ

Βαριά καμπάνα για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ Facebook Twitter
0

Σημαντική ποινή για τον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ, ο οποίος στον αγώνα της ομάδας του με την Άρσεναλ, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο,  είχε πετάξει μια μπανανόφλουδα προς τον Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, όταν ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Άρσεναλ σκόραρε.

Ο Ελληνοκύπριος επαγγελματίας οδηγός δε θα μπορεί να παρίσταται ως θεατής σε ποδοσφαιρικούς αγώνες για 4 χρόνια. 

O δικαστής χαρακτήρισε το συμβάν «μία στοχευμένη πράξη να πετάξει φλούδα μπανάνας αφότου ένας μαύρος παίκτης είχε σκοράρει». 

Επίσης, ο 57χρονος οπαδός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 στερλίνες. Το πρόστιμο είναι κατά 100 στερλίνες βαρύτερο από ότι συνήθως σε τέτοιες ενέργειες εξαιτίας του ρατσιστικού στοιχείου της παράβασης. 

Επιπλέον, θα πληρώσει άλλες 135 στερλίνες για τα δικαστικά έξοδα. Ο Ελληνοκύπριος όπως και η συνήγορος του υποστήριξαν πως η πράξη του δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο. 

Η ενέργεια πυροδότησε ξανά τη συζήτηση για κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Ο πρώην σταρ της Άρσεναλ και νυν τηλεσχολιαστής, Ίαν Ράιτ, χαρακτήρισε το περιστατικό «ντροπή» για την Premier League.  

Με πληροφορίες από Skynews, Telegraph

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, 94 - 101 : Σημαντικό διπλό για τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, 94 - 101 : Σημαντικό διπλό για τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από τη μεγάλη ένταση στα 33.8 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, όταν Ναν και Ντόρσεϊ είχαν επεισόδιο μετά από επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα αμφότεροι να αποβληθούν
THE LIFO TEAM