Η Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία στην ενόργανη γυμναστική

Η Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία στην ενόργανη γυμναστική Facebook Twitter
EPA
0

Άλλη μια σελίδα χρυσής Ιστορίας στην ενόργανη γυμναστική έγραψε στην Ντόχα η Σιμόν Μπάιλς.

Η 21χρονη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για 4η φορά στην καριέρα της και γίνεται η πρώτη γυμνάστρια που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας την Ρωσίδα Σβετλάνα Χόρκινα, που είχε αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σύνθετο ατομικό και κατείχε το σχετικό ρεκόρ.

Για την Μπάιλς, η αρχή είχε γίνει το 2013 στην Αμβέρσα και ακολούθησαν το 2014 στη Νανίνγκ και το 2015 στην Γλασκώβη, ενώ συνολικά, μαζί με τα μετάλλια των οργάνων, έχει κατακτήσει στην διοργάνωση 12 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Στην Ντόχα είναι το 2ο χρυσό, μετά από αυτό που κέρδισε με τις ΗΠΑ στο ομαδικό.

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο συγκέντρωσε 57.491 βαθμούς, αφήνοντας στην 2η θέση την Ιαπωνέζα Μάι Μουρακάμι με 55.798 και στην τρίτη θέση με 55.732 την Αμερικανίδα Μόργκαν Χαρντ, η οποία ήταν η νικήτρια στην προηγούμενη διοργάνωση του Μόντρεαλ, το 2017, όπου η Μπάιλς δεν είχε αγωνιστεί.

Στους άνδρες, νικητής στο σύνθετο ατομικό ήταν ο Ρώσος Αρτούρ Νταλαλογιάν με 87,598 βαθμούς. Το ασημένιο κατάκτησε ο Κινέζος νικητής του 2017 Σιάο Ρουοτένγκ, με τους ίδιους βαθμούς, αλλά ο Νταλαλογιάν είχε υψηλότερο άθροισμα στα πέντε από τα έξι όργανα και υπερίσχυσε στην ισοβαθμία. Το χάλκινο πήρε ο επίσης Ρώσος Νικίτα Ναγκόρνι με 86,331.

Την 10η θέση κατέλαβε στον τελικό ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου με 82,032.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ