Ζουράρις: Στα Θρησκευτικά πρέπει να διδάσκεται η μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά

Ζουράρις: Στα Θρησκευτικά πρέπει να διδάσκεται η μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

«Βουλώνουμε τρύπες τώρα, μπαλώνουμε όσο μπορούμε. Θα δούμε τι θα γίνει με την αξιολόγηση, εάν επιτέλους οι δανειστές τηρήσουν την υπογραφή τους και τα συμπεφωνημένα του περσινού Ιουλίου, τα οποία δεν τα έχουν τηρήσει από τότε που άρχισε η χρεοκοπία της χώρας» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας την έλλειψη κονδυλίων στον τομέα της Παιδείας.


«Κάθε φορά που συμφωνεί η ψωροκώσταινα κάτι, την άλλη μέρα ζητούν και καινούργια, είναι σαν τον Σάιλοκ του Σαίξπηρ» τόνισε ο κ. Ζουράρις, ενώ σε ό,τι αφορά τους τομείς ευθύνης του είπε ότι θα αναλάβει «όλα τα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στον πλανήτη Γη» αλλά και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που, όπως σημείωσε, θέλει πάρα πολύ.


Σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα, Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος έχει αναφέρει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι κατηχητικό στα σχολεία. «Κατήχηση κάνουν οι εκκλησίες, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αδιανόητο να μη διδάσκεται στα παιδιά, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλλόγλωσσα σχολεία. Πρέπει να διδάσκονται τη μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά. Δεν μπορεί ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα της ελληνιστικής γραμματείας, ο Ακάθιστος Ύμνος, να μη διδάσκεται στα παιδιά».


«Υπάρχουν μερικά βιβλία αδέξια» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «Μερικά έχουν φόρτο λεπτομερειών, που κουράζουν τα παιδιά, διδάσκονται όμως από τους θεολόγους στα σχολεία που τα οικονομούν».


Ο κ. Ζουράρις υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει διάλογο με τους εκπαιδευτικούς. Διευκρίνισε: «Έχω ζητήσει από τους συναδέλφους, από όλα τα δημοτικά σχολεία και τις τάξεις του γυμνασίου να μου στείλουν τις παρατηρήσεις και τις -κατά την άποψη τους- δυσλειτουργίες, αλλά και τις προτάσεις τους».


Στη διδασκαλία των Ελληνικών και συγκεκριμένα στο βιβλίο «η γλώσσα μου» βρίσκονται κείμενα, τα οποία είναι «απαράδεκτα και αντεπιστημονικά» είπε και τόνισε: «Διδάσκαμε τη γλώσσα μέσα από τα δημοτικά τραγούδια και αντικαταστάθηκαν αυτά από μικρές αγγελίες των εφημερίδων, για να διδάξουν, λένε, τη συγχρονία της γλώσσας».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ο Ζουραρις και οι υπολοιποι συγκυβερνωντες καλο θα ηταν να αφησουν το μεταφυσικο και να προσγειωθουν στην πραγματικοτητα, μηπως και την κανουν λιγο πιο ευκολη για τον ελληνικο λαο. Ο κοσμος θελει λυσεις για τα προβληματα του και δεν ανεχεται πλεον τις αμπελοφιλοσοφιες του καθε γραφικου ψευτοδιανοουμενου .
Ο Ζουράρις μίλησε για τη μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγ.Σοφία και ο άλλος κατάλαβε ότι εννοούσε πως χτίστηκαν από το χέρι του Δία και του Θεού.Πιάσαμε πάτο.
" θα αναλάβει «όλα τα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στον πλανήτη Γη»"Άντε και στον Άρη σύντροφε! Να σε δει επιτέλους η πατρίδα σου.Όσο για την μεταφυσική της Αγίας Σοφίας ελπίζω να εξηγήσει και τις τρεις καταρρεύσεις του τρούλου της.