Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργεία

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργεία Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό τον Ιωάννη Σαρμά, στρέφεται το ενδιαφέρον, μετά τις σημερινές εξελίξεις και ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023. 

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 16:00. 

Το πρωί της Τετάρτης έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψαν τις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που έλαβαν μετά τις πρώτες εκλογές 2023.  

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- όπως αναμενόταν- επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής. Έτσι, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά. 

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι πληροφορίες για τους υπουργούς

Ήδη έχει αρχίσει η ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Ιωάννης Σαρμάς προκειμένου να στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, έως της δεύτερες εκλογές, της 25ης Ιουνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα επικρατέστερα ονόματα για τη στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι:  

Υπουργός Εσωτερικών: Καλλιόπη Σπανού

Υπουργός Εξωτερικών: Βασίλης Κασκαρέλης, Πρέσβης ε.τ.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός εν αποστρατεία

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ

Υπουργός Παιδείας: Χρήστος Κίττας, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπουργός Υγείας: Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής: Ευάγγελος Τουρνάς


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM