ΥΠΕΞ: Έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών μετά τον σεισμό στο Μαρόκο

ΥΠΕΞ: Δρομολογήθηκε έκτακτη ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Μαρακές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών μετά τον σεισμό στο Μαρόκο ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, μετά από εντολή του υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιούνται συντονισμένες ενέργειες έτσι ώστε να επαναπατριστούν οι Έλληνες πολίτες μετά τον μεγάλο σεισμό στο Μαρόκο, έντασης 6,8 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. 

Η έκτακτη ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής στις 02:10 (τοπική ώρα), με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στο Μαρακές και επιθυμούν να επαναπατριστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα +30 210 3681730 / 1350 και με την εταιρεία Aegean Airlines στο τηλέφωνο κέντρο +30 210 6261000.

Σεισμός στο Μαρόκο: Η ανακοίνωση της Aegean

Ανακοίνωση για την έκτακτη ειδική πτήση εξέδωσε και η Aegean, σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος Α320 που θα πραγματοποιήσει την πτήση, θα αναχωρήσει χωρίς επιβάτες απόψε στις 23:00, από την Αθήνα προς το Μαρακές και θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές στις 02:10 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) για να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Παράλληλα, η Aegean επισημαίνει πως όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν ήδη εισιτήριο από το Μαρακές με προορισμό την Ελλάδα για τις προσεχείς ημέρες και επιθυμούν να επιστρέψουν εκτάκτως, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, προκειμένου να αλλάξουν το εισιτήριό τους χωρίς καμία χρέωση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM