ΥΠΕΞ: Έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών μετά τον σεισμό στο Μαρόκο

ΥΠΕΞ: Δρομολογήθηκε έκτακτη ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Μαρακές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών μετά τον σεισμό στο Μαρόκο ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, μετά από εντολή του υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιούνται συντονισμένες ενέργειες έτσι ώστε να επαναπατριστούν οι Έλληνες πολίτες μετά τον μεγάλο σεισμό στο Μαρόκο, έντασης 6,8 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. 

Η έκτακτη ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής στις 02:10 (τοπική ώρα), με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στο Μαρακές και επιθυμούν να επαναπατριστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα +30 210 3681730 / 1350 και με την εταιρεία Aegean Airlines στο τηλέφωνο κέντρο +30 210 6261000.

Σεισμός στο Μαρόκο: Η ανακοίνωση της Aegean

Ανακοίνωση για την έκτακτη ειδική πτήση εξέδωσε και η Aegean, σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος Α320 που θα πραγματοποιήσει την πτήση, θα αναχωρήσει χωρίς επιβάτες απόψε στις 23:00, από την Αθήνα προς το Μαρακές και θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές στις 02:10 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) για να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Παράλληλα, η Aegean επισημαίνει πως όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν ήδη εισιτήριο από το Μαρακές με προορισμό την Ελλάδα για τις προσεχείς ημέρες και επιθυμούν να επιστρέψουν εκτάκτως, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, προκειμένου να αλλάξουν το εισιτήριό τους χωρίς καμία χρέωση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM