Αρνήθηκε την την ευθύνη της κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο θέμα που προέκυψε με την παρακολούθηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών της Λαϊκής Ενότητας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος εκλήθη να σχολιάσει το δημοσίευμα της Κυριακής και τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη για παρακολουθήσεις και φακέλωμα όσων συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών ακινήτων. Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως άντρες της Ασφάλειας, υποδυόμενοι τους φωτορεπόρτερ, παρακολουθούσαν και κατέγραφαν όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. 

 

«Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ καθαρά και σαφή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε: «H ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο μιας εισαγγελικής παραγγελιάς για την οποία δεν έχει ευθύνη η διοίκηση, αλλά ευθύνη έχει η δικαστική εξουσία και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κάλεσε σε απολογία τον κύριο Λαφαζάνη».

 

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την προκαταρκτική εξέταση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και άλλων μελών της Λαϊκής Ενότητας και πολιτικών κινήσεων που επιχειρούν να ματαιώσουν τους διενεργούμενους πλειστηριασμούς  

 

«Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ εύστοχη πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη από την μεριά όσων έχουν την ευθύνη για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης» επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρίχνοντας τις ευθύνες για τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία.

 

«Ωστόσο πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε την πολιτική δράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μάλιστα με τον τρόπο που ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης ότι έγινε, με προσπάθεια της πολιτικής του δίωξης. Θα ήμασταν ανόητοι αν προχωρούσαμε σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Αν θέλει να αυτοηρωοποιηθεί είναι δικό του ζήτημα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Εμείς ούτε δώσαμε εντολή ούτε έγινε ποτέ κάποια τέτοιου είδους παρακολούθηση όπως αυτή που ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr