Τσίπρας: «Σόου» το Rebrain Greece - Προσλαμβάνουν 500 αλλά δεν ανανεώνουν 4.000 συμβάσεις επιστημόνων

Τσίπρας: «Σόου» το Rebrain Greece - Προσλαμβάνουν 500 αλλά δεν ανανεώνουν 4.000 συμβάσεις επιστημόνων Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το επιδοτούμενο πρόγραμμα για την επιστροφή 500 Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό με κατώτατο μισθό 3.000 ευρώ. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε με αντιπροσώπους 4.000 επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο λήγουν σε έναν μήνα και έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σόου» της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που πολλαπλάσιοι ερευνητές βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Κατά τη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα, οι εκπρόσωποι των «4.000», επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για «παλαιοκομματικές λογικές προκειμένου να τακτοποιηθούν "γαλάζια παιδιά" που δεν προσελήφθησαν ως μετακλητοί» ενώ έκαναν λόγο και για ψέματα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

«Διώχνει 4000 για να πάρει 500», είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της αντιπροσωπείας των νέων επιστημόνων, ηλικίας από 22 έως 29 ετών - όλοι τους κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού και πολλοί εξ αυτών και διδακτορικού. Όπως σημείωσαν οι ίδιοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την μη παράταση του προγράμματος «χωρίς κάποια σαφή εξήγηση ή δέσμευση για νέο πρόγραμμα από την ηγεσία του υπουργείου».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στο Μαξίμου «εξοργιστική αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επικοινωνία»: «Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για το brain drain για 500 επιστήμονες με 3000 ευρώ. Δηλαδή τους 4000 που είναι ήδη μέσα, δεν τους ανανεώνουμε, μειώνουμε τα κονδύλια στον ΟΑΕΔ ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόγραμμα στο μέλλον και, για να είμαστε καλά με την εικόνα μας, κάνουμε ένα επικοινωνιακό show».

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
2020 που η "ιδεα" κ η "εκτελεση" ειναι η τελεια συνταγη βλέπε Tesla, Airbnb,WhatsApp, Snapchat, Uber etc. κ εμεις ακομα συζηταμε οτι επειδη το καθε παιδακι εχει διδακτορικο πρεπει αν εχει κ καλη δουλεια σχεδον νομοτελειακα. Ρε! Δουλευτε ρε κ αφηστε την κλαψα!
Διαφωνώ με το 99% όσων πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και απεχθάνομαι τον Τσίπρα, αλλά νομίζω ότι το Re brain είναι ένα ανούσιο πυροτέχνημα και τίποτα άλλο. Δεν γυρνάν έτσι οι φευγάτοι, χρειάζεται ολικό re-shuffle στη χώρα, πράγμα πολύ δύσκολο διότι ο πλυθησμός έχει αναπτύξει ακραίο μιθρθδατισμό σε μια σειρά φονικών δηλητηρίων...
Άρχισε να μαζεύει πάλι ψηφαλάκια από - που αλλού ; - το Δημόσιο.Γιατί αλλιώς, πρέπει να μας πει και αν έχει γίνει αξιολόγηση για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε δυνητικούς υποαπασχολούμενους, όταν στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι φτύνουν αίμα.Όσο για την ΝΔ και τους νέους επιδοτούμενους επιστήμονες, θα κριθεί αξίσου αυστηρά και για τις αξιοκρατικές ή μη επιλογές όσο και για την απόδοσή τους.Το Δημόσιο πρέπει ΟΡΙΣΤΙΚΑ να πάψει να είναι λάφυρο των πολιτικών.